Lahti Basketball on tehnyt tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Chris Clarken, 25, kanssa. Clarke siirtyy Lahteen Texas Techin yliopistosta. Clarke Texas Techin riveissä Clarke esiintyi sangen monipuolisesti. 196 senttinen laituri nakutti 24 minuutin peliajalla 5.6 pistettä, otti 6.6 levypalloa ja antoi 4.4 syöttöä. Ennen Texas Techiä Clarke pelasi kolme kautta Virginia Techin yliopistossa. Virginia Techissä parhaalla Clarke nakutti 11.4 pistettä, 7.3 levypalloa ja 3.3 syöttöä.

”Chris Clarke on koko korismaailmassa uniikki lahjakkuus. Kovin moni huippuyliopiston kasvatti ei ole ollut numeerisesti joukkueensa paras sekä levypalloissa että koriinjohtavissa syötöissä. Noilla näytöillä hän oli pitkään mukana NBA:n draftispekulaatioissa. Chris on vastustajalle todella haastava match up, sillä nopeudellaan hän pystyy haastamaan isommat puolustajat ja fyysisyydellään pienemmät. Myös puolustuksessa Chris pystyy pelaamaan kaikkia pelipaikkoja vastaan. Joukkueemme on nyt totutellut yhden kauden ajan uuteen konseptiimme. Ensi kaudella viemme sitä eteenpäin siten, että luomme pelaajillemme astetta tarkempia rooleja. Se auttaa pelaajia toteuttamaan paremmin vahvuuksiaan. Chrisin yliopistotausta oli rikkinäinen, eivätkä kaikki kommentit olleet ylistäviä. Käsittelin paljon hänen kanssaan menneitä tapahtumia ja toisaalta sitä, mitä koripalloammattilaisuus Lahdessa tarkoittaa. Myös Tom ja Roope kävivät keskustelunsa Chrisin kanssa. Juttelin myös pitkään hänen entisen joukkuekaverin TJ Holyfieldin ja Texas Techin päävalmentajan kanssa. Keskustelut yhdessä persoonallisuusanalyysin kanssa muokkasivat kuvan pelaajasta, joka tekee kaikkensa auttaakseen joukkuettaan voittamaan. Tämän perusteella päätimme tarjota Chrisille hänen ensimmäisen ammattilaissopimuksen.Tunnustamme riskit, mutta toistaalta luotan meidän yhteisömme auttavan Chrisin ammattilaisuran alkuun. Upsidea Chrisillä on pelata korkeimmalla tasolla maailmassa ja olisi hienoa olla tarjoamassa starttia sellaiselle uralle Lahdessa. Hänellä on edellytyksiä auttaa myös pelaajiamme ympärillään uudelle tasolle. Me tarjoamme hänelle parhaan mahdollisen ympäristön ja loppu on Chrisin käsissä”, kommentoi päävalmentaja Pieti Poikola.

Chris Clarke

Syntynyt: 8.1.1996

Pituus: 196

Paino: 96

Pelipaikka: Laitahyökkääjä

Pelinumero: 15

Yliopisto: Texas Tech

Instagram: chris_clarkee