Lahti Basketball ja Salon Vilpas ovat tarjonneet erinomaista viihdettä Korisliigan puolivälierissä. Vilpas on vienyt molemmat ottelut niukasti. Ensimmäinen päättyi Salohallissa lukemiin 86-79 ja toinen Lahdessa maanantaina pelattu ottelu Vilppaan voittoon pistein 99-97. Joukkueiden kolmas kohtaaminen pelataan torstaina Salossa ja neljäs lauantaina Lahdessa.

Ottelusarjan paras pistemies on tähän mennessä ollut Lahti Basketballin Nijal Pearson 28.5 pisteen keskiarvolla. Vilpas on onnistunut todella tasaisesti ja heidän paras pistemies on huikeita heittoja upottanut Mikko Koivisto 17.5 keskiarvolla. Vilppaalla kuusi pelaajaa yltää yli 10 pisteen keskiarvoon, kun taas Lahti Basketballilla vastaavasti vain kolme pelaajaa on upottanut pisteitä yli 10 keskiarvolla. Henri Ventoniemi on tehnyt hyvää työtä Jeremiah Woodin kanssa, joka kahdessa ottelussa tehtaillut keskimäärin 7.5 pistettä ja ottanut 10 levypalloa.

Vilppaan tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=23&season_id=119175

Lahti Basketballin tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=4614181&season_id=119175

Kun etsitään eroja joukkueiden välillä, niin löytyy kaksi tilastokategoriaa: kolmen pisteen heitot ja vapaaheitot. Lahti Basketball on onnistunut kaaren takaa vain 29.8% tarkkuudella, kun taas Vilpas naulaa kolmoset 36.5% tarkkuudella. Vapaaheitoissa vastaavat luvut ovat: Lahti Basketball 66.2% ja Vilpas 76.6%.

”Pystyimme parantamaan toiseen peliin ja kuromaan eroa kiinni, muttemme tarpeeksi. Vilpas nosti taas vaatimustasomme rimaa korkeammalle. Samalla myös pelin taso parani. Nyt meidän pitää pystyä vastaamaan viime kerran Vilppaaseen ja vähän ylikin, sillä pelin taso parantunee edelleen. Positiivista on se, että emme edelleenkään pystyneet nappisuoritukseen, vaan teimme pieniä toteutusvirheitä siellä sun täällä. Käymme ne läpi ja lisäksi tuomme muutaman pienen nyanssin vaikeuttamaan Vilppaan peliä”, tuumi Lahti Basketballin päävalmentaja, Pieti Poikola.

Oman pelaamisen kasassa pitäminen koko 40 minuuttia on varmasti torstain isoin asia. Taitoa, osaamista ja kokemusta meillä on riittävästi, joten henkinen ja fyysinen valmius on oltava riittävällä tasolla, tapahtuipa ottelun sisällä vaikka niitä tunteita ja tuoksuja. Aatu palannee takaisin rosteriin”, pohti Vilppaan päävalmentaja, Sami Toiviainen.

3. puolivälierä Salon Vilpas-Lahti Basketball

Torstai 18.3.2021 klo18:30

Ruutu Urheilu

Kuva: Sellekhanks