Korisliigan runkosarjaa on jäljellä kolme kierroista. Lahti Basketball kohtaa runkosarjassa vielä huomenna KTP:n, lauantaina 6.3 Katajan ja viimeisellä kierroksella tiistaina 9.3 Korihait. KTP ja Korihait ottelut pelataan kotona. Tällä hetkellä Lahti Basketball löytyy sarjataulukosta sijalta viisi, kun taas huominen vierailija majaillee yhdeksäntenä tasapisteissä kahdeksantena olevan Katajan kanssa.

KTP on vieraissa voittanut yhdeksästä pelistä kolme. Viimeisestä 10 pelistä joukkue on voittanut neljä.

Katso tästä KTP vs. Kauhajoen Karhu ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/3798571

KTP koki kesken kauden suuren muutoksen, kun päävalmentaja Tomi Kaminen ilmoitti jättävänsä tehtävän. Apu löytyi läheltä, kun juuri Kouvojen kanssa sopimuksen ensi kaudesta tehnyt Jyri Lehtonen otti KTP:n haltuun loppukauden ajaksi. Ensi kaudella KTP:n valmentajaksi palkattiin legendaarinen, Roope Mäkelä. KTP on pelannut 19 ottelua joista voittoja on kahdeksan. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen marraskuussa Kotkassa päättyi Lahti Basketballin voittoon lukemin 91-85.

KTP:n tehotrion muodostaa tyylikäs laituri/sentteri Greg Mangano, erittäin fyysinen sentteri Joe Burton ja takamies Braxton Huggins. Mangano nakuttaa keskimääriin 22.6 pistettä, Huggins 19.8 pistettä ja Burton 18.4 pistettä ottelua kohden. Jo viime kaudella KTP:tä edustanut DeAndre Daniels palasi joukkueeseen kesken kauden ja on pelannut kuusi ottelua vaatimattomilla tehoilla. Loukkaantumisista kärsinyt Joonas Lehtoranta on onnistunut 10.2 pisteen edestä. KTP:n tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5256005&season_id=119175

Lahti Basketball on voittanut kolme ottelua putkeen juuri oikeaan aikaan pudotuspelien alla. Voittoputki on nostanut joukkueen jo viidenneksi ja seurahistorian ensimmäiset Korisliigan pudotuspelit ovat jo lähes hyppysissä. Alex Campbellin korvannut, Nijal Pearson on kolmessa ottelussa säkittänyt keskimäärin 22.3 pistettä, ottanut 4.7 levypalloa ja antanut 3.3 syöttöä. Kouvoja vastaan keskiviikkona Pearson upotti 22 pistettä.

”Matkamme kohti kevättä etenee aikataulussa. Seuraava haaste on KTP, joka on pelaa omilla vahvuuksillaan perinteistä power- ja palloscreenkoripalloa. Vahvuuksissaan heillä on aika paljon senttejä ja kiloja, sillä Burton-Mangano on yksi liigamme kovimmista eturivin hyökkäysuhista. Tavoitteena on painostaa palloa ja juosta kenttää sekä heittää rohkeasti 40 minuutin ajan. Pelin jälkeen tulostaululta näemme kuinka hyvin olemme tässä onnistuneet. Toki myös onnella on vaikutuksensa tulokseen, vaikka emme sitä haluaisikaan huomioida”, kommentoi päävalmentaja, Pieti Poikola.

LaBa on aktiivinen ja inhottava vastustaja. Pallo lähtee radalle herkästi ja isotkin runit ovat mahdollisia. Meidän pitää taas tunnistaa kovimmat heittäjät ja pitää huolta pallosta paineen alla”, kommentoi KTP-luotsi, Jyri Lehtonen.

JOUKKUETILASTOTLAHTIKTP
Pisteet#5 92.8#9 88.1
Levypallot#4 41.4#6 40.5
Syötöt#7 19.4#11 16.8
Tehokkuus#7 101.9#8 98.8
Vapaaheitto-%#8 70.4#3 76.5
2P heitto-%#12 49.8#6 56.1
3P heitto-%#5 36.1#10 32.2
Hyök. levypallot#1 14.8#6 11.6
Puol. levypallot#11 26.5#3 28.8
Riistot#5 7.9#12 5.3
Torjunnat#3 3.2#8 2.5
Menetykset#3 13.9#2 14.1

Lahti Basketball vs. KTP

Ma 1.3.2021 klo18:30 Lahti Energia -areena

Ottelu pelataan rajoitusten vuoksi ilman yleisöä

TV: Ruutu Urheilu ja kisakatsomo Peluri

Kuva: Sellekhanks