Korisliiga palaa maajoukkuetauolta keskiviikkona. Lahti Basketball saa vieraakseen rakkaan naapurin Kouvolan Kouvot. Lahtelaisittain iloisin uutinen on kapteeni, Vesa Mäkäläisen paluu parketille. Kauan odotettu paluu tapahtuu juuri sopivasti ennen pudotuspelejä.

Katso tästä KTP vs. Kouvot ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/3785269

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran lokakuussa Kouvolan Jatke Areenalla. Silloin Lahti Basketball oli parempi vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 85-69. Lahti Basketball lähtee otteluun kahden voiton putkessa, kun taas Kouvot kolmen tappion rassaamana.

Kouvot on tähän mennessä pelannut 19 ottelua, joista voittoja on kertynyt viisi. Tämä oikeuttaa sarjataulukossa sijaan 10. Joukkue on kokenut tukun muutoksia kauden aikana. Päävalmentaja Tuomas Oja vaihdettiin Antti Hurriin. Ensi kaudella Kouvoja käskyttää, Jyri Lehtonen. Kymenlaaksolaiset pelaavat iloista koripalloa nuorella ryhmällä, jonka kapellimestarina häärii viime kaudella Lahti Basketballin peliä johtanut, Tuomas Hirvonen. ”Tumppi” pelaa hyvää kautta ja on nakuttanut keskimäärin 15.6 pistettä ottelua kohden. Syöttöjä Hirvonen jakaa 6.1 ottelua kohden, joka on koko sarjan neljänneksi paras lukema. Hirvosen heittää yli yhdeksän kolmosta per ottelu. Onnistumisprosentti on 33.

Hirvosen takakentän parivaljakko, Severi Kaukiainen pelaa myös tilastojen valossa uransa parasta kautta. Kaukiainen on upottanut 13.6 pistettä ottelua kohden ja jakanut myös 4.7 syöttöä. Korin alla myllertää kaksikko, Byron Zeigler (10.2 pistettä/7.1 levypalloa) ja Ilmari Toikkanen (4.7 pistettä ja 3.0 levypalloa).

”Meillä on hieno tilanne, kun Vesku palaa tauon jälkeen kehiin ja Lisäksi Brandon (Myer) sekä Ville alkavat olemaan iskussa loukkaantumisten jäljiltä. Olemme taas saaneet harjoitella lisää yhdessä, mikä auttaa Nijalin pääsemistä entistä paremmin samalle sivulle muiden kanssa. Olemme tauolla paneutuneet joukkuetekemisen perusasioihin unohtamatta pelaajien henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittämistä. Yksi tärkeimmistä joukkueasioista on ollut palloscreen-puolustus, joka on Kouvoja vastaan merkittävä avain voittoon. Keskiviikkona on luvassa puolensataa Tuomas Hirvoselle ja Severi Kaukiaiselle juostua palloscreeniä”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

Pääsemme keskiviikkona hienoon testiin: miten käsittelemme Lahden aggressiivisen puolustustavan ja vastaamme siihen. Laajalla rosterilla pelaava Lahti laittaa painetta palloon ja taistelee joka irtopallosta. Meidän on pystyttävä vastaamaan tuohon aggressiivisuuteen ja kyettävä rytmittämään peliä, jos voitosta haluamme kamppailla”, kommentoi Kouvojen valmentaja, Antti Hurri.

OUKKUETILASTOTLAHTIKOUVOT
Pisteet#5 92.4#11 81.8
Levypallot#5 41.0#7 39.2
Syötöt#7 19.1#10 18.2
Tehokkuus#7 100.8#11 89.3
Vapaaheitto-%#9 69.9#7 73.0
2P heitto-%#11 49.9#10 50.9
3P heitto-%#5 35.9#11 32.1
Hyök. levypallot#1 15.0#3 12.9
Puol. levypallot#11 26.0#10 26.3
Riistot#4 7.9#9 5.8
Torjunnat#3 3.3#12 2.1
Menetykset#2 14.1#5 13.2

Lahti Basketball vs. Kouvot

Keskiviikko 24.2.2021 klo18:30 Lahti Energia -areena

Ottelu pelataan rajoitusten vuoksi ilman yleisöä

TV: Ruutu Urheilu ja Peluri

Kuva: Sellekhanks