Lahti Basketball on tehnyt kaksi ja puolivuotisen sopimuksen tulevaisuudenlupaus Erik Sajantilan,19, kanssa. Sajantila siirtyy välittömästi Lahteen HBA Märskyn riveistä ja on edustuskelpoinen keskiviikon ottelussa Korihaita vastaan. Sajantila on Hongan kasvatti ja toisenpolven pelimies. Isä Martti edusti Suomea 102 maaottelussa.

Sajantilan pelaajaprofiili tästä https://www.basket.fi/basket/sarjat/pelaaja/?season_id=119397&player_id=4965039&league_id=2

Tällä kaudella 195 senttinen takamies oli HBA:n paras pistemies 15.6 pisteen keskiarvolla ja paras syöttöjä 4.4 passia per ottelu. Nuorten maaotteluita on tilillä 84 kappaletta.

”Erik Sajantila on yksi tämän hetken kovimmista nuorista lupauksista. Olen todella iloinen, että Erik valitsi meidät. Se kertoo, että olemme hyvällä tiellä rakentamassa toimintamalliamme. Erik on moderni takapaikkojen pelaaja. Hänen monipuolisuus sopii loistavasti pelipaikattomaan konseptiimme. Ensimmäinen tavoite on tottua Korisliigan intensiteettiin, pelitapaamme ja harjoitteluun. Tätä helpottaa paljon hänen HBA- ja maajoukkuetaustansa, joka on tehnyt aggressiivisen puolustuksen ja kollektiivisen koripallon pelaamisen tutuksi. Hänen roolinsa tulee elämään taitotason ja rutiinin kasvaessa. Uskon, että jo täksi kevääksi Erikistä on meille paljon iloa. Erikin saapuminen organisaatioomme on win-win. Hän ei valinnut vain yhtä seuraa tai paikkakuntaa, vaan meidän toimintakonseptimme. Jatkossa hän on yhtenä jäsenenä muokkaamassa toimintaamme sellaiseksi, että se on entistä parempi kasvuympäristö lahjakkaille pelaajille. Se auttaa seuraamme kasvamaan ja tekee hänestä paremman pelaajan. Tämän siirron yhteydessä olen kiitollinen hyvästä yhteistyöstä HBA-valmentajien kanssa. Korisliiga on yksi tärkeä väylä suomalaisille lahjakkuuksille kohti merkittävää roolia Susijengissä. Tavoittelemme sitä, että seuramme ja sen päivittäinen harjoittelu olisi sellaisella tasolla, että mahdollisimman moni pelaaja näkee ympäristömme parhaana vaihtoehtona itselleen”, iloitsi päävalmentaja, Pieti Poikola.

”Kun yhteydenotto HBA:sta tuli koskien Erikin siirtoa Korisliigaan, halusimme heti kutsua hänet Lahteen. Erik vietti meidän vieraana kolme päivää, joiden aikana pääsimme näyttämään mitä meidän päivittäinen toiminta on. Olemme todella iloisia, että Erik valitsi meidät. Tämä on sijoitus tulevaisuuteen, muta auttaa meitä jo tällä kaudella ”, kommentoi Lahti Basketballin toiminnanjohtaja, Roope Suonio.

HBA:n valmentajana yhdessä Juha Stenin kanssa toimiva Hanno Möttölä oli iloinen Sajantilan siirrosta Lahteen.

”Erik on isokokoinen takamies, joka pystyy muuntautumaan joukkueen ja taktiikan mukaan useammallekin pelipaikalle kentän molemmissa päissä. Pelin ymmärrys on hänellä korkealla tasolla ja uskon että se tulee esille myös Korisliigassa.
Erik on kilpailunhaluinen, hyvin kasvatettu suomalainen nuori mies. Saja ei ole ehkä joukon äänekkäin, mutta ottanut askeleita kohti johtajuutta vuosien varrella josta viimeisimpänä esimerkkinä HBA:n kapteenin virka tällä kaudella.
Olemme erittäin ylpeitä Erikin siirtymisestä Lahteen. HBA:n tavoite on kehittää pelaajia ja auttaa heitä siirtymään uralla seuraavalla askelmalle kohti ammattilaisuutta ja toivottavasti Susijengiä.
Lahti Basketball ja Korisliiga ovat loistava mahdollisuus Erikille kehittyä eteenpäin urallaan. Lahti Basketballin määrätietoinen työ viimeisinä vuosina näkyy kaikille ulospäin. Pieti Poikola tulon myötä myös valmennus on nyt ankkuroitu tukevasti paikoilleen tuleviksi vuosiksi ja tällainen seura on nuorelle hyvä paikka ottaa ensimmäinen askel ammattilaisurallaan”, kommentoi Möttölä.

Sajantilan pelilupa on jo Lahdessa ja mies on valmis keskiviikon Korihait koitokseen.

Kuva: Sellekhanks