Lahti Basketball palasi eilen pitkältä tauolta, kun sen kohtasi Tampereen Pyrinnön Lahti Energia -areenassa. Vierasjoukkue Tampereen Pyrintö oli vauhdikkaassa ottelusta lopulta parempi lukemin 100-97 (47-44). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3762972

Ottelun alussa ei ollut nähtävissä, että joukkueet eivät olleet pelanneet yli kuukauteen. Pyrinnön aggressiivinen hyökkäys ja viekas paikkapuolustus olivat myrkkyä kotijoukkueelle. Paikkapuolustuksesta ei tahtonut löytyä aukkoja ja syöttölinjat peitettiin taidokkaasti. Pyrintö vei peliä ja pakotti lahtelaiset muista poikkeavalla puolustuksella menetyksiin. Tilanne ensimmäinen 10 minuuttisen jälkeen Pyrinnön hyväksi 26-21.

Ottelun käsikirjoitus jatkui samana myös toisella jaksolla. Kotijoukkueelle avautui hyviä heittopaikkoja aina kun palloa maltettiin liikuttaa. Heittopaikat käytti tehokkaimmin hyväksi, Wayne McCullough, jonka heittokäsi kävi kuumana läpi ottelun. Ricky Waxlaxin urheilullinen kori juuri ennen puoliaikaa pisti taululle lukemat Pyrintö 47 ja Lahti Basketball 44.

Tauon jälkeen näytti siltä, että vierailijat karkaavat. Kotijoukkueen menetysten seurauksena Pyrintö juoksi helppoja koreja ja karkasi pahimmillaan jo 17 pisteen etumatkalle. 30 minuutin pelin jälkeen Pyrintö johti 75-64.

Lahti Basketball ei kuitenkaan luovuttanut. Wayne McCulllough, Alex Campbell, Ville Karvonen ja Brandon Myer siivittivät kotijoukkueen vimmattuun kiriin. Muutama minuutti ennen loppua Lahti Basketball pääsi jo pisteen päähän, mutta viimeisessä hyökkäyksessä tuloksena oli menetys ja voitto kirjattiin Pyrinnölle lukemin 100-97.

Kotijoukkueen Gigantti Lahti MVP oli Wayne McCullough, joka upotti 33 pistettä. Alex Campbell säesti 18 pisteellä ja 10 syötöllä. Ville Karvosen tilastot olivat myös komeat: 15 pistettä ja 11 syöttöä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=5256007&season_id=119175&league_id=4

Pyrintö teki lahtelaisten 22 menetyksestä 27 pistettä.

Pyrintö osoitti tänään miksi he ovat sarjataulukossa korkealla. He ovat hyvin erilainen joukkue joka on heille suuri kilpailuetu. Hyvä kokemus vaikka tappio tottakai harmittaa. Syöttötaidossa paljon parannettavaa”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

Ottelu oli mielestäni hyvä tasoltaan vaikka molemmat tulivat pitkältä tauolta. Parannettavaa jäi, mutta ei ongelmia asenteessa tai halussa voittaa. Puolustuksen stopit saimme tehokkaasti käännettyä avoimella kentällä hyökkäyksiksi”, kommentoi voittajien päävalmentaja, Miikka Sopanen.

PISTETILASTOTLAHTIPYRINTÖ
Aloitusviisikon pisteet6965
Pisteet penkiltä2835
Suurin pisteputki109
Suurin johto417
Pisteet 3 sek. alueelta2238
Pisteet nopeista hyökkäyksistä412
Pisteet hyökkäyslevypalloista1416
Pisteet vastustajan menetyksistä1227
Johtoaseman muutoksia3
Tasatilanteita6

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran 13.1, kun vieraaksi saapuu Helsinki Seagulls. Ottelu pelataan rajoitusten vuoksi ilman yleisöä. Ilman yleisöä pelattavaan otteluun on myynnissä kannattalippu, jonka pääset ostamaan tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2020-2021-korisliiga-lahti-energia-areena-13131205/

Kaikille lipun ostaneille lähetetään Lahti Basketball kasvomaski.

Kuva: Sellekhanks