Lahti Basketball jatkoi mainioita otteitaan Korisliigassa, kun joukkue haki massiivisen vierasvoiton Kotkasta. KTP kaatui lukemin 91-85 (33-42). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3734773

Lahti Basketball sai otteluun kehno alun. Puolustus ei toiminut ja heitot kolisivat Karhuvuoren korirautaan. Ensimmäisellä jaksolla lahtelaiset heittivät 10 kolmosta, joista vain kaksi sujahti sisään. Jakson loppua kohti Lahti Basketball pääsi paremmin otteluun mukaan ja lukemat alkoivat tasoittua. 10 minuutin jälkeen KTP johti lukemin 23-12.

Toinen jakso antoi lahtelaisittain lupauksia normaalin aggressiivinen pelityylin löytymisestä. Pieti Poikolan ryhmä pakotti KTP:n vaikeisiin tilanteisiin ja hyökkäyksessä löytyi sopiva maltti. Lahti Basketball hiipi KTP:n kantaan, mutta jakson lopussa kotijoukkue venytti eron takaisin yhdeksään pisteeseen. Puoliaikalukemat KTP:lle 42-33.

Puoliajan jälkeen Karhuvuoressa puhalsi myrsky nimeltä Lahti Basketball. Puolustus oli rautaa ja hyökkäyksessä onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Todellisen piristysruiskeen penkiltä toi Roi Byman. Byman latasi sellaisen donkin, että Karhuvuoren korirauta täriseen vieläkin. Heti perään Byman osui myös kaaren takaan. Lahti Basketball nakutti kolmanteen jaksoon peräti 34 pistettä ja otti johti lukemin 67-63.

Viimeinen kymppi tarjosi draamaa koko rahalla. KTP:n tehokaksikko, Joe Burton & Greg Mangano, olivat päättäneet jättää sarjapisteet Kotkaan. Hetken jo näyttikin, että KTP karkaa, mutta mitä vielä. Lahti Basketball upotti isoja heittoja toinen toisensa jälkeen. Lopussa KTP:lle tuomittu EU-virhe oli viimeinen sinetti vieraspisteille.

Loppulukemat 91-85.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli Wayne McCullough, joka nakutti 25 pistettä, otti 12 levypalloa ja antoi 3 syöttöä. Henri Ventoniemi jatkoi hyviä otteitaan ja onnistui 17 pisteen edestä. Alex Campbell oli elementissään peliä ratkaistaessa ja upotti 15 pistettä. Ville Karvonen säesti 10 pisteellä. Brandon Peel onnistui monipuolisesti: 8 pistettä, 13 levypalloa ja 5 syöttöä.

Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5256029&season_id=119175

”Kiva pelata Karhuvuoressa ja tietysti voittaakin. Meidän pelitapa on tehdä kovaa töitä 40 min, kunnioitetaan lopputulosta on se mikä tahansa. Sairastupalaiset kun saadaan mukaan, toivottavasti saamme myös lisää intensiteettiä. Emme halua olla vielä tässä vaiheessa liian tuloskeskeisiä, mutta voitto on aina hyvä asia”, kommentoi iloinen Pieti Poikola.

”Ajatus katosi pelistä ja sen myötä toteuttaminen meni huonoksi. Lahti sai meidät näyttämään heikolta. Joonasta olisi kaivattu kentällä. Heti kun alkaa menemään huonosti, aletaan keskittymään vääriin asioihin. Se tuntuu olevan meille perisynti”, tuumi Tomi Kaminen.

PISTETILASTOTKTPLAHTI
Aloitusviisikon pisteet7575
Pisteet penkiltä1016
Suurin pisteputki159
Suurin johto166
Pisteet 3 sek. alueelta5028
Pisteet nopeista hyökkäyksistä916
Pisteet hyökkäyslevypalloista1013
Pisteet vastustajan menetyksistä1417
Johtoaseman muutoksia4
Tasatilanteita3

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran sunnuntaina kotona. Silloin vieraaksi tulee Petri Virtasen ja Petri Vellingin valmentajama Kataja Basket.

Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo17:00.

Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2020-2021-korisliiga-lahti-energia-areena-13131202/