Otteluennakon tarjoaa OP Päijät-Häme.

Lahti Basketballilla on keskiviikkona edessä kookas haaste, kun joukkue matkaa KTP Basketin vieraaksi Kotkaan. Molemmat joukkueet ovat pelanneet kahdeksan ottelua, joista molemmilla on saaliina viisi voittoa.

Katso tästä Seagulls vs. KTP ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/3732035

Katso tästä KTP vs. Ura Basket ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/3727424

Tomi Kaminen on kasannut Kotkaan todella mielenkiintoisen joukkueen. Karhun paidassa kaksi mestaruutta voittanut Gregory Mangano on sarjan yksi parhaista pelaajista. Monipuolinen pelimies on uurastanut eniten minuutteja koko sarjassa (34.8 per ottelu), on sarjan paras pistemies 23.8 pistettä ottelua kohden ja sarjan kolmanneksi paras levypalloissa 9.6 per ottelu. Teholukema on 26.6 on myös sarjan paras.

KTP:n toinen tehopelaaja löytyy myös sentterin tontilta. Järkälemäinen Joseph Burton on uurastanut 18.8 pistettä ja 9.5 levypalloa ottelua kohden. Burton on todella kookas pelaaja, joka kuitenkin omaa erittäin pehmeät kädet. Laituri Braxton Huggins on ihastuttanut urheilullisilla otteilla. Huggins menee kovaa koreille ja viihdyttää yleisöä näyttävillä donkeilla. Liukkaan laiturin saldo on 21 pistettä ottelua kohden. Lukema on koko sarjan kolmanneksi paras pistemies.

Takamies Joonan Lehtoranta aloitti kauden erinomaisesti, mutta on viime pelit ollut sivussa loukkaantumisen vuoksi. Lehtoranta upotti neljässä ottelussa mukavat 14 pistettä ottelua kohden. KTP:n riveissä pelaa myös lahtelaisille tuttu pelaaja Cedric Latimer. Cedu palasi Korisliigan muutaman divarissa vietetyn kauden jälkeen.

Yksi huomioitavat seikka on päävalmentajan Tomi Kamisen värikkäät kommentit otteluiden ennakoihin. Tässä Kamisen kommentit huomisesta koitoksesta: ” Juha, Teemu, Gusse, Boa ja Roope… Pirun kovia pelaajia on kasvattanut Lahti. Nyt ei penkin päässä ole mikään toope, niin hurja on pelaamisen tahti. Välillä tulee tiukkaa prässiä ja träppejä, tai sitten kolmiohyökkäys tehokkaasti pyörii. Toivottavasti ei joudu pureskelemaan näppejä, kun LaBa vauhdikkaasti kaarella hyörii. Puolustuksessa joukkue voi myös ryhmittyä paikkaan ja silloin meiltä tarvitaan älliä. Samalla vieraat tuovat liigaan tuulahduksen raikkaan, kunnioittaa pitää jokaista sälliä. Noviisivalmentajana saavuin Lahden Urkille kaudella nollayks-nollakaks, mainetta tahi kunniaa en ollut niittänyt. Oppivuottani en olisi voinut kuvitella paremmaks, olenkohan siitä koskaan kiittänyt? Sieltä alkanut matka on saanut pitkään jatkua, kokemusta haalittu ja kerätty tiedon jyviä. Taakse ei ole jäänyt pahaa katkua, pelkästään muistoja hyviä”.

JOUKKUETILASTOTKTPLAHTI
Pisteet#5 91.1#6 89.4
Levypallot#5 39.3#4 40.0
Syötöt#11 16.6#6 18.6
Tehokkuus#5 104.0#9 97.1
Vapaaheitto-%#1 83.8#7 69.6
2P heitto-%#3 56.9#11 51.2
3P heitto-%#2 36.5#10 33.6
Hyök. levypallot#9 10.9#1 14.0
Puol. levypallot#4 28.4#10 26.0
Riistot#11 5.3#5 7.9
Torjunnat#10 2.0#3 3.9
Menetykset#8 13.5#5 14.1

Lahti Basketball voitti sunnuntaina värikkäiden vaiheiden jälkeen Lapuan Kobrat. Lahti Basketball pelasi ilman kapteeni Mäkäläistä, Brandon Myeria ja Arttu Saarijärveä. Sama kolmikko puuttuu myös keskiviikon ottelusta.

Olemme todellinen vastakohta KTP:lle, puhutaan sitten otteluennakoista, joukkueen kokoamisesta, historiasta ja pelikonseptista. Viime matsissa saimme loistavaa harjoitusta levypallopelaamisesta, mutta vastaavaa sisäpeliin luottavaa joukkuetta emme ole vielä kohdannut. Tulossa on todella mielenkiintoinen ottelu, joka antaa meille kivasti infoa omasta suoritustasosta sekä kyvystä mukautua lyhyellä valmistautumisella”, kommentoi Pieti Poikola.

KTP Basket vs. Lahti Basketball

Ke 18.11.2020 Klo 18:30

TV: Ruutu

Virallinen kisakatsomo Sporttiravintola Peluri

Kuva: Ville Vuorinen