Lahti Basketball saa sunnuntaina vieraakseen Lapuan Kobrat. Kobrat on aloittanut sarjan kahdella voitolla ja viidellä tappiolla. Viimeisin tappio tuli keskiviikkona paikallisottelussa Karhu Basketia vastaan. Ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3730759. Viimeisessä kotiottelussa Kobrat kohtasivat Lahti Basketballin keskiviikkona kaataneen Helsinki Seagullsin. Ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3727444

Ville Turjan valmentama joukkue nojaa vahvasti aloitusviisikon tuottavuuteen. Kaikki aloituksen pelaajat pelaavat yli 30 minuuttia ottelua kohden. Aloitusviisikko tuottaa 89% lapualaisten 90.4 pisteestä per ottelu. 

Ykköstykkinä häärii liukas takamies Anthony Gaines, joka venyttää sukkaa 19 pisteen edestä per ottelu. Iso laituri Jordan Loveridge tuottaa 18 pistettä, laituri Justin Pierce 16 ja sentteri Nathanial Grimes 16 per ottelu. Kobrien peliä pyörittää koko sarjan paras syöttöjä Antto Nikkarinen. Nikkarinen jakaa 9 passia ottelua kohden. 

Penkiltä suurin uhka on Juho Lehtoranta, joka heittää kuusi pistettä ottelua kohden. Remu Raitasen paluu parketille voi tapahtua lähiaikoina. Raitanen on todella mielenkiintoinen tapaus, joka vietti viimeiset neljä vuotta yliopisto koripallon parissa Yhdysvalloissa. 
Vaikka vierailijoiden alkukausi on ollut tulosten valossa haastava, on Kobrat erittäin vaarallinen ryhmä. 

Lapuan Kobrat ovat kasanneet vallan erinomaisen joukkueen ja he esittelevät Lahden korisfaneille yhden liigan parhaista aloitusviisikoista. Pelaajien tason myötä joukkueen organisointuneisuuden aste on kasvanut. Antto Nikkarisen ympärillä on erinomaisia korintekijöitä ja rutkasti kokoa sekä kiloja. Heistä Nathanial Grimes saattaa olla sarjan paras levypallopelaaja. Kotivoittoputken jatkaminen vaatii meiltä onnistunutta ottelua”, tuumi Lahti Basketballin päävalmentaja, Pieti Poikola.

Lahti pelaa hyvin erilaista koripalloa kuin muut joukkueet sarjassa sekä hyökkäys että puolustuspäässä. Puolustusmuotojen vaihtumiseen pitkin ottelua täytyy olla valmiina ja hyvin  valmistautuneena.  Aiemmat ottelumme ovat olleet erikoisia joissa meidän pelin taso on vaihdellut pitkin peliä valtavasti. Tästä huolimatta olemme viimeisellä jaksolla lähes poikkeuksetta nousseet taistelemaan vielä otteluiden voitosta. Nyt olisi toiveissa tasaisempi suorittaminen ja mahdollisimman ehjän 40minuuttisen pelaaminen. Remu Raitanen on saanut nyt kokonaisen ehjän harjoitusviikon alle ja ellei kahdessa viimeisessä harjoituksessa ennen sunnuntain ottelua ilmene ongelmia hän suurella todennäköisyydellä pelaa sunnuntaina Lahdessa” , kommentoi Kobrien käskijä, Ville Turja.

Lahti Basketball kärsi keskiviikkona tappion sarjaa ilman tappiota johtavan Helsinki Seagullsin vieraana. Peli pysyi loistavasti kasassa 30 minuuttia, mutta sen jälkeen kotijoukkue rykäisi muutaman minuutin aikana kymmenen pisteen eron. Sitä Pieti Poikolan joukkue ei onnistunut enää kirimään kiinni. Ottelun ikävin uutinen oli Brandon Myerin loukkaantuminen. Kultaranne liukastui keskellä kenttää ikävän näköisesti ja hänen ottelunsa oli ohi viiden minuutin jälkeen. Myerin tilanteesta saadaan lisää tietoa perjantaina.

Seagullsia vastaan Lahti Basketballin pistehai oli Wayne McCullough, joka säkitti 19 pojoa. Ville Karvonen jatkoi hyviä otteitaan ja heitti 14 pistettä. Alex Campbell tuskailee edelleen heittonsa kanssa ja teki kehnolla prosentilla 11 pistettä.

Sunnuntain ottelussa Lahti Basketballin pitkäaikainen yhteistyökumppani ravintola Mamma Maria juhlii 25-vuotiasta taivaltaan. Mamma Maria tarjoaa katsojille makean yllätyksen.

JOUKKUETILASTOTLAHTIKOBRAT
Pisteet#8 86.6#5 90.4
Levypallot#2 41.7#7 38.6
Syötöt#6 18.6#1 21.9
Tehokkuus#9 93.3#5 102.7
Vapaaheitto-%#7 69.4#5 76.2
2P heitto-%#11 49.8#4 56.6
3P heitto-%#10 31.4#9 32.7
Hyök. levypallot#1 15.3#4 12.6
Puol. levypallot#9 26.4#10 26.0
Riistot#5 7.4#12 5.1
Torjunnat#3 4.0#7 2.3
Menetykset#3 14.9#5 14.0

Lahti Basketball vs. Kobrat Lapua

15.11.2020 klo17:00 Lahti Energia -areena

Liput ennakkoon https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2020-2021-korisliiga-lahti-energia-areena-13131201/

Otteluisäntä MAMMA MARIA