Lahti Basketball pisti sarjajohtaja Helsinki Seagullsin koville tiistaina Helsingin Kisahallissa pelatussa Korisliiga kamppailussa. Loppulukemat kirjattiin Seagullsin hyväksi 87-74 (38-41).

Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3730033

Lahti Basketball aloitti ottelun ennakkoluulottomasti. Tampereella vuotanut puolustus oli saatu tilkittyä ja se aiheutti ongelmia sarjajohtajalle suuria ongelmia. Hyökkäys oli myös monipuolista ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Ensimmäisen jakson ikävän tilanne koettiin, kun Brandon Myer liukasti keskellä kenttää. Tuloksena alaraajavamma ja Myerin ottelu oli pelattu. Vamman vakavuus selviää huomenna tehtävissä tutkimuksissa. Ensimmäinen kymppi meni lahtelaisille lukemin 22-20.

Sama tahti jatkui myös toisella jaksolla, mutta Seagulls pääsi paremmin mukaan otteluun, mutta Lahti Basketball piti pintansa. Wayne McCullough ja Ville Karvonen johtivat Lahti Basketballin rynnistystä. Puoliajalla 41-38.

Kolmas jakso noudatti samaa kaavaa. Kovaa puolustusta ja taistelua. Lahti Basketball haastoi kunniakkaasti sarjajohtajan ja taisteli vajaa miehisenä viimeiseen asti. Kolmen jakson jälkeen ottelua oli tilanteessa 59-56.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue Seagulls otti muutamassa minuutissa 10 pisteen nykäisyn ja ottelu oli ohi. Lahti Basketballilla loppui yksinkertaisesti polttoaine.

Lopputulos 87-74.

”Tulos on tietysti pettymys. Halusimme tänään kahta asiaa: palauttaa oma identiteetti ja haluttiin voittaa peli. No ensimmäisessä onnistuttiin. Tänään loppui kilot ja sentit kesken”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja, Pieti Poikola.

Gulls on kokenut joukkue ja sen huomaan. Heti jos tekee virheen he rokottavat. Löysimme tänään taas meidän identiteettiä takasin. Nyt takaisin hommiin ja parempana takaisin”, kommentoi hyvää kautta pelaava, Ville Karvonen.

Tänään oli tiukka vääntö sarjapisteistä. Lahden jätkät tekee paljon hommia varsinkin puolustuksessa ja pääsee sekoittamaan hyökkäystä. Puoliajan jälkeen saimme hyvän otteen taas pelistä”, kommentoi voittajien päävalmentaja, Jussi Laakso.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli 19 pistettä, 10 levypalloa ja 5 riistoa saalistanut, Wayne McCullough. Ville Karvonen upotti 14 ja heittonsa kanssa tuskaileva, Alex Campbell, 11 pistetä.

Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5255465&season_id=119175

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu Lapuan Kobrat. Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2020-2021-korisliiga-lahti-energia-areena-13131201/

Kuva: Sellekhanks