Lahti Basketball koki kauden toisen tappion tylyllä tavalla, kun Tampereen Pyrintö oli parempi lukemin 118-88 (54-53). Ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3727925

Ottelun alku lupaili paljon lahtelaisten kannalta. Alex Campbellin johdolla Lahti Basketball tuntui löytävän avaimet Pyrinnön paikkapuolustuksen avaamiseen. Oma puolustuspeli sen sijaan tuntui olevan hieman hakusessa, mutta Pyrintö ei vielä rankaissut kovalla kädellä. Ensimmäinen kymppi lahtelaisille 25-21.

Toisella jaksolla mentiin tasatahtiin. Molemmat joukkueet esittivät huikeaan hyökkäyspeliä. Tuntui kuin kaikki heitot olisivat löytäneet tiensä sukan läpi. Pyynikillä pelattiin todella viihdyttävää koripalloa. Puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 54-53.

Kolmas jakso oli sitten katastrofaalinen Lahti Basketballin kannalta. Pyrintö nakutti peräti 35 pistettä, eikä Lahti Basketball saanut puolustuksessa mitään otetta ennakkoluulottomasti pelanneeseen kotijoukkueeseen. Hyökkäyksessä pallo hukattiin luvattoman usein ja se vaikeutti puolustusta huomattavasti. 30 minuutin jälkeen Pyrintö johti 89-71.

Viimeinen neljännes oli pelailua. Pyrintö painoi kaasua ja Lahti Basketball jatkoi pallon hukkaamista. Marcus Lewisin; 38 pistettä, johdolla mellastanut Pyrintö iloitteli lopulta selvään 118-88 voittoon.

Pyrintö teki Lahti Basketballin menetyksissä peräti 38 pistettä ja lahtelaiset epäonnistuivat myös 13 kertaa vapaaheittoviivalta. Siinä suurimmat syyt tappiolle.

Pyrinnön donkki-ralli oli varmasti katsojille oikein miellyttävää seurattavaa. Meillä oli ajatus, mistä voimme auttaa, mutta huono valmentaja valitsi selvästikin väärät pelaajat, joiden annettiin heittää. Pyrinnön paikkapuolustusta vastaan hyökättäessä syötöt tulevat vähän eri kulmista ja ajoitukset korostuvat, mutta kyllä ratkaisu oli siinä, ettemme olleet henkisesti riittävän vahvoja. Pyrintö ansaitsi voiton”, kommentoi pettynyt, Pieti Poikola.

Intensiteetti oli kohdallaan. Jotain kertoo joukkueesta, että pystymme käsittelemään edellisen pelin notkahduksen ja tulemaan seuraavaan peliin näin. Tämä ei ollut taktiikan voitto siinä mielessä, että olisimme muuttaneet jotain olennaista, vaan tänään pelaajat pistivät itsensä likoon ja se näkyi kentällä”, kommentoi, Pyrinnön Miikka Sopanen.  

Lahti Basketballin, Gigantti Lahti MVP, oli Ville Karvonen, joka nakutti 12 pistettä. Henri Ventoniemi nakutti 17 pistettä, Wayne McCullough ja Brandon Myer 16. Alex Campbell onnistui 12 pisteen edestä.

Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5257483&season_id=119175

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran jo tiistaina, kun Inter Kuljetus kyyditsee joukkueen sarjajohtaja Helsinki Seagullsin vieraaksi.

Kuva: Sellekhanks