Lahti Basketball matkaa huomenna lauantaina Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Kotijoukkue Pyrintö on aloittanut sarjan lennokkaasti, vaikka kaksi viimeistä kamppailua on päättynyt tappioon. Seagulls oli parempi Pyynikillä kaksijakoisen ottelun jälkeen lukemin 100-79 ja Vilpas kotona Salohallissa pistein 112-74. Kotiottelua Seagullsia vastaan Pyrintö johti vielä puoliajalla 10 pistellä, mutta kolmas jakso muutti pelin täysin. Gulls pienen pätkän pelistä 26-0 ja kamppailu oli ohi.

Katso tästä Vilpas vs. Pyrintö pelin huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/3725632 ja tästä Pyrintö vs. Seagulls ottelun parhaat palat: https://www.ruutu.fi/video/3721002

Pyrintö on voittanut kuudesta pelistä neljä. Voitot joukkue on napannut Kouvoilta, Katajalta, Uralta ja Korihailta.

Pyrintö pelaa hyvin mielenkiintoista ja erillaista koripalloa kuin muut joukkueet Korisliigassa. Toki yhtäläisyyksiä Lahti Basketballin kanssa löytyy paljon. Hyökkäys on hyvin vapaata ja pelaajat saavat toteuttaa itseään. Tavoitteena on löytää paras mahdollinen yksi vastaan yksi tanssipari ja hyökätä sitä vastaan. Pyrinnön menestysvuosilta hyväksi havaittu paikkapuolustus on palannut Tampereelle ja on aiheuttanut paljon vaikeuksia vastustajille. Päävalmentaja Miika Sopanen ja apuvalmentaja Damon Williams ovat virittäneet punanuttuihin melkoisen itseluottamus piikiin. Takamies Marcus Lewis on koko sarjan 8. paras 18,0 pistemies ja 7. paras syöttäjä 5,5 keskiarvolla. Iso mies Brady Skeen ja Lahdessa aikanaan ihastuttanut David Gonzalvez tukevat noin 11 pisteen voimin.

Kotimaisista pelaajista parhaassa vedossa ovat olleet Shawn Hopkins 13.2 pistettä, Osku Heinonen 11.4 pistettä ja Lassi Kilpinen 12.2 pistettä.

Miikka Sopasen johdolla Pyrintö uskaltaa olla erilainen ja onkin ollut Korisliigan alkukauden piristys. Tulee nostalginen olo katsellessa Pyrinnön paikkapuolustusta. Mieleen palautuu pitkät videosessiot Damon Williamsin kanssa, kun mietimme yhdessä paikan sääntöjä. On hienoa, että Pyrintö on tarjonnut penkin päästä jatkumon Damonin pitkälle peliuralle. Paikkapuolustuksen rikkomistakin merkittävämpää on löytää vastaus Pyrinnön suoraviivaiselle hyökkäykselle”, kommentoi päävalmentaja, Pieti Poikola, paluutaan tutulle Pyynikille.

Lahti Basketball pelaa Pietin johdolla kovalla intensiteetillä koko kentällä luoden näin painetta vastustajaan. Joukkue on osoittanut myös suurta sydäntä ja kääntänyt vaikeitakin otteluita edukseen. Siksipä taistelutahdon ja energian määrä on Lahtea vastaan hyvinkin isossa roolissa. Keskiviikon vierasottelussa pelasimme suorastaan apaattisesti, se ei voi toistua upean kotiyleisömme edessä” kommentoi Pyrinnön päävalmentaja, Miikka Sopanen.

JOUKKUETILASTOTPYRINTÖLAHTI
Pisteet#3 93.5#7 88.8
Levypallot#1 42.2#2 42.0
Syötöt#6 18.8#7 17.8
Tehokkuus#6 106.3#7 99.0
Vapaaheitto-%#10 65.1#6 75.3
2P heitto-%#10 52.0#11 49.1
3P heitto-%#5 36.3#10 32.3
Hyök. levypallot#2 13.3#1 15.6
Puol. levypallot#4 28.8#8 26.4
Riistot#2 9.3#4 8.6
Torjunnat#4 3.7#3 4.0
Menetykset#9 13.0#8 13.2

Pyrintö vs. Lahti Basketball

7.11.2020 klo17:00 @Pyynikki

TV: Ruutu Urheilu

Lahti Basketballin virallinen kisakatsomo @Peluri

Kuva: Ville Vuorinen