Lahti Basketball järjesti eilen Lahti Energia -areenassa huikean näytelmän, kun se kaatoi, Brandon Myerin, viime sekunnin kolmosella Ura Basketin lukemin 85-84 (42-41). Eilisen näytelmän nimi oli eilen vaikeuksien kautta voittoon.

Ottelun lähtökohdat olivat selvät. Ura Basket oli vielä ilman voittoa tämän kauden Korisliigassa ja Uralta puuttuivat takamiehet, Ville Hänninen ja Kevaughn Allen. Ura on kuitenkin saldoaan paljon parempi joukkue ja se huomattiin eilen Lahti Energia -areenassa.

Joukkueet taistelivat tasaisesti koko ensimmäisen puoliajan. Ensimmäisellä jaksolla Lahti Basketball koetti päästä karkuun, mutta Ura ei antanut periksi. Lahti Basketball johti parhaimmillaan 11 pisteellä. Ura oli tehnyt kotiläksynsä ja puolusti Lahti Basketballin hyökkäyksen optiot tehokkaasti pois. Ville Karvonen jatkoi vakuuttavia otteitaan ja oli kotijoukkueen näkyvin pelaaja ensimmäisellä puoliajalla. Tauolle siirryttiin lukemissa 42-41.

Tauon jälkeen taistelu jatkui tasaisena. Teemu Sulosen kolmonen tasoitti pelin ennen viimeistä jaksoa. Lukemat taululla 60-60.

Viimeinen jakso näytti sitten kääntävän pelin vierasjoukkue Uralle. Liukkaan, Bracy-Davisin, johdolla operoinut Ura hidasti lahtelaisten hyökkäystä, joka vaikeutti toteuttamista huomattavasti. Kotijoukkueen pelaaminen näytti ajoittain hitaalta. Minuutti ennen loppua Lahti Basketball oli tappiolla kahdeksan pistettä. Sitten alkoi tapahtumaketju, jota ei olisi kukaan osannut käsikirjoittaa. Ottelu huipentui, Brandon Myerin, kylmään kolmoseen alle sekunti ennen päätössummeria. Myer naulasi heiton keskelle keksintöä ja Lahti Energia -areena repesi liitoksistaan. Loppulukemat 85-84. Katso heitto tästä: https://www.ruutu.fi/video/3722264

Välillä voi pelata huonosti ja silti voittaa. Tänään tapahtui näin. Vaikka kuinka mennään prosessi edellä niin ammattiurheiluun kuuluu voittaminen ja häviäminen ja sitä tulee kunnioittaa, tuumi helpottunut, Pieti Poikola.

Ongelmana taas menetykset. En halua ottaa mitään pois Lahdelta, koska he taistelivat loppuun asti. Olen erittäin ylpeä pelaajistani, jotka taistelivat koko pelin vaikka meillä on paljon loukkaantumisia”, totesi pettynyt Damion Dantzler.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP oli, voittoheiton upottanut, Brandon Myer. Myer upotti 18 pistettä. Ville Karvonen ja Alex Campbell nakuttivat 14 pistettä mieheen. Synttärisankari, Brandon Peel ja Wayne McCullough, onnistuivat yhdeksän pisteen edestä, kuten mainion pelin pelannut Ali Ahola.

Lahti Basketball seuraavat kaksi ottelua vieraissa. Lauantaina Inter Kuljetus kuskaa joukkueen Tampereelle Pyrinnön vieraaksi ja tiistaina Helsinkiin sarjaa tappioitta johtavan Seagullsin vieraaksi.

Kuva: Sellekhanks