Lahti jatkoi vakuuttavia otteitaan Korisliigassa, kun se kaatoi keskiviikkona Kouvolan Kouvot lukemin 85-69 (41-36). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3718958

Lahti Basketball aloitti ottelun vakuuttavasti. Wayne McCulloughin ja Henri Ventoniemien, johdolla vierailijat takoivat taululle lukemat 20-5. Lahti Basketballin aggressiivinen puolustus tuotti suuria vaikeuksia kotijoukkue Kouvoille ja hyökkäyksessä lahtelaiset pelasivat todella suurella itseluottamuksella. Lahti Basketballin penkki toi mahtavaa energiaa ja, Eemi Luukkonen, räjäytti lahtelaiset raivoisiin suosionosoituksiin ilmavalla donkilla. Katso se tästä: https://www.ruutu.fi/video/3718839

Toinen jakso oli sitten vaikea, Pieti Poikolan, suojateille. Kouvot teki peräti 31 pistettä, kun Lahti Basketball sai kasaan 21. Kouvot rankaisivat lahtelaisten menetyksistä ja juoksivat helppoja nopeita. Puoliajalle siirryttiin vierasjohdossa 41-36.

Puoliajan jälkeen kentällä nähtiin taas se sama päättäväinen Lahti Basketball, joka hallitsi ensimmäistä jaksoa. Puolustus oli jälleen rautaa ja hyökkäyksessä nähtiin kauniita sommitelmia. Jakso selvästi lahtelaisille ja ennen viimeistä kymppiä johto oli 65-51.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketball ei antanut enää Kouvojen päästä tuntumaan. Kouvot pääsi parhaimmillaan yhdeksän pisteen päähän, mutta vahvan ottelun pelanneen Henri Ventoniemen ja ottelun parhaaksi valitun Wayne McCulloughin katkaisivat kotijoukkueen selkärangan.

Voittolukemat Lahti Basketballin hyväksi 85-69.

Koko ajan lähestytään sitä, että on pidempiä ehjiä jaksoja. Pelattiin tänään 20 minuuttia erittäin hyvää koripalloa. Oltiin tänään himpun verran syvempi vaikka Kouvotkin käytti hyvin penkkiä ”, kommentoi voitokas päävalmentaja, Pieti Poikola.

Tiedettiin ja oltiin valmistauduttu Lahden vahvaan alkuun ja hyökkäyslevypallopeliin. Siitä huolimatta ei saatu toteutettua. Pitää katsoa tämän viikon harjoitukset ja alkulämmöt, että jotain tuohon on löydyttävä. Meillä on käynyt tämä sama nyt aika monta kertaa. Alkuun annetaan siimaa ja sitten yritetään kaivaa itseämme kuopasta ulos. Se on aika raskasta. Mitään taktista ei tänäänkään tullut mihin ei oltaisi valmistauduttu, että se on enemmän kiinni toteutuksesta ”, kommentoi pettynyt Kouvo-luotsi, Tuomas Oja.

Pelasimme hyvin joukkueena ja konseptimme on hyvä. Löysimme oikeat pelaajat heittoihin. Puolustuksessa tuimme toisiamme ja luotimme toisiimme. Häviämme tai voitamme niin pyrimme aina menemään joka pelissä eteenpäin ”, tuumi Lahti Basketball laituri, Brandon Myer.

Ei oltu alussa valmiita vaikka oltiin valmistauduttu ja tiedettiin, että Lahti tulee kovaa alussa. Eka jakso 5-20 ja vasta sen jälkeen alettiin pelaamaan. Ikävä pelata kun joutuu koko ajan ajamaan takaa. Kolmannen jakson alussakaan ei saatu toteutettua niitä asioita joita haluttiin”, kommentoi vielä viime kaudella Lahdessa pelannut, Tuomas Hirvonen.

Lahti Basketballin parhaaksi valittiin, Wayne McCullough, joka nakutti vakuuttavat tilastot: 22 pistettä, 10 levypalloa ja 6 syöttöä. Henri Ventoniemi, oli myös vireessä upottaen 17 pistettä ja napaten 11 levypalloa. 10 pisteeseen ylsivät Ville Karvonen, Brandon Peel ja Alex Campbell. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5255977&season_id=119175

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 1.11. kotona Ura Basketia vastaan. Liput ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2020-2021-korisliiga-lahti-energia-areena-13131200/

Kuva: Sellekshanks