Lahti Basketball nappasi kauden toisen kotivoiton, kun se kaatoi keskiviikkona Lahti Energia -areenassa BC Nokia lukemin 106-89 (40-27). Katso huippuhetket tästä https://www.ruutu.fi/video/3713613

Ottelun alku oli erikoinen. Joukkueet nyhjäsivät pitkään tilanteessa kaksi-kaksi, kunnes Lahti Basketball pisti tuulemaan. Mainiot ottelut pelanneet, Ville Karvonen, sekä, Alex Campbell, johtivat orkesteria Lahti Basketballin karatessa tukevaan johtoon. Roi Byman, tuli näyttävästi penkiltä ja upotti kaksi kaunista kolmosta siivittämään kotijoukkueen karkumatkaa. Lahtelaisten puolustus toimi mainiosti ja pakotti Nokian jatkuvasti vaikeisiin ratkaisuihin. Lassi Nikkarisen, haamukolmonen kaukaa omalta kenttäpuoliskolta sinetöi ensimmäisen jakson tilanteeksi 26-10. Katso Nikkarisen haamuheitto tästä: https://www.ruutu.fi/video/3713528

Kuten saattoi odottaa, Nokia sai toisella jaksolla juonesta paremmin kiinni. Antero Lehdon johdolla, BC Nokia alkoi kuroa ero kiinni, mutta kotijoukkue ei hätkähtänyt. Laajalla rintamalla operoinut, Pieti Poikolan, orkesteri piti kovaa tempoa yllä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Puoliajalle lukemissa 40-27.

Toisella puoliajalla molempien joukkueiden puolustus vuoti ensimmäistä puoliaikaa enemmän. Toki täytyy myös todeta, että molemmat joukkueet onnistuivat kovissa ratkaisuissa. Kolmannella jaksolla mentiin pitkään kori korista tahdilla. Nokia pääsi parhaimmillaan yhdeksän pisteen päähän, mutta ei sen lähemmäksi. Kuvaavaa on, että BC Nokia ei johtanut ottelua kertaakaan. Kolmannella jaksolla Lahti Basketball näytti muutaman joukkuepelin mestariteoksen, joka päättyi täysin vapaaseen koriin. Tässä yksi niistä: https://www.ruutu.fi/video/3713558

30 minuutin kamppailun jälkeen tilanne oli 67-55.

Viimeinen kymppi oli sitten melkoista kori-iloittelua molemmilta joukkueilta. Lahti Basketball säkitti jakson aikana peräti 39 pistettä ja BC Nokia 34. Eemi Luukkonen,17, esiintyi sangen ennakkoluulottomasti ja nakutti nuoren uransa parhaat pisteen Korisliigassa, 10. Lahtelaisten kädet kohosivat voiton kunniaksi lopulta lukemin 106-89.

Lahti Basketballin Gigantti Lahti MVP:ksi valittiin, Ville Karvonen, joka nakutti ottelussa 17 pistettä. Alex Campbell, pelasi parhaan ottelunsa Lahti Basketballin nutussa ja säkitti 23 pistettä. Wayne McCullough, viimeisteli 14 pistettä ja antoi 7 syöttöä. Henri Ventoniemi, mylläsi tupla-tuplan edestä: 13 pistettä ja 10 levypalloa. Eemi Luukkonen, naulasi 10 pistettä. Brandonit, Peel ja Myer, onnistuivat molemmat yhdeksän pisteen edestä, kuten myös erinomaisen ottelun pelannut, Roi Byman.

Nokian parhaaksi pelaajaksi valittiin, Antero Lehto, joka onnistui 18 pisteen edestä.

Nokia ei luovuttanut missään vaiheessa ja teki tästä hyvän tapahtuman. Matsi oli koutsille haastava. Aloitettiin tosi hyvin ja kontrolli peliin oli hyvä. Toisesta neljänneksestä lähtien peli alkoi vähän hajoamaan. Kaikki pelaajat tietää että puolustus on meidän kulmakivi, mutta silti jotenkin innostuttiin liikaa”, tuumi voittajien päävalmentaja, Pieti Poikola.

Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla kentällä oli kivaa. Teimme Nokian elämän kentällä vaikeaksi.  Olemme monessa pelissä toisella puoliajalla menettäneet pelistä järjen ja niin meinasi käydä myös tänään”, pohti kriittisesti ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu, Ville Karvonen.

”Onnea Pieti ja Lahti. Peli oli ohi ensimmäisen erän jälkeen. Emme pelaa tällä hetkellä fiksusti emmekä myöskään oltu valmiina pelaamaan. Työ on vielä pahasti kesken”, pohti pettynyt Nokia luotsi, Greg Gibson.

Onnittelut Lahdelle voitosta. Poikolan johdolla kasattu työteliäs joukkue. Peli konkreettisesti ratkesi ensimmäiseen erään. Painotettiin että pitää olla alusta asti hereillä, mutta jostain syystä eipä oltu”, lausui kokenut kehäkettu, Antero Lehto.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 28.10, kun se matkaa Kouvolaan Kouvojen vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 1.11, kun vieraaksi saapuu, Matti Nuutisen, tähdittämä Ura Basket.