Vihdoin se alkaa nimittäin Korisliiga. Lahti Basketball saa vastaansa ensimmäisessä ottelussa Sami Toiviaisen luotsaamaan Salon Vilppaan.

Toiviainen siirtyi Saloon kaksivuotisella sopimuksella Tampereen Pyrinnöstä.

Vilppaan kotimainen runko on pysynyt melko samana. Suurin menetys oli, Henri Kantosen, siirtyminen Ranskaan. Uutena pelaaja joukkueeseen liittyi, Perttu Blomgren, joka pelasi viime kaudella HBA Märskyn joukkueessa. Lapuan kasvatti on esiintynyt pirteästi harjoituspeleissä. Taikuri, Teemu Rannikko, pelaa huikean uransa viimeisen kauden. Juho Nenonen, rouhii tuttuun tapaansa ja Mikko Koivisto kultaranne on öljytty taas uutta kautta varten. Takamies, Aatu Kivimäki, on kehittymässä kelpo pelintekijä Korisliigaan.

Vilppaan riveistä löytyy yksi sarjan parhaista vahvistuksista, Jeremiah Wood. Katajassa, Karhussa ja Vilppaassa Korisliigaa pelannut järkäle on kävelevä tupla-tupla. Loput kolme vahvistuksesta Vilpas on hankkinut antamaan taustatukea nimekkäälle suomalaisrungolle. Maineekkasta Purduen yliopistosta Saloon ilmestyi takamies, Jahaad Proctor ja auttaa Rannikkoa sekä Kivimäkeä takakentällä. Iso laituri Ladarien Griffin, tarttui Toiviaisen koukkuun Ruotsin liigasta, jossa hän palloili ensimmäisen kauden Euroopassa. Takamies, Miles Stephens, saapui Saloon Saksassa vietetyn vuoden jälkeen. . Saksan Pro B:ssä Stephens takoi 21 pistettä ottelua kohden.

Lahti Basketball pelasi viisi harjoitusottelua, joista joukkue voitti neljä. Lahtelaisten jalkoihin jäivät Raiders, Kataja kahdesti ja Kouvot. Seagulls oli etevämpi Helsingissä.

Pieti Poikolan, ryhmä onnistui tasaisesti harjoituspeleissä. Lahden uusi päävalmentaja peluutti ryhmäänsä tasaisesti ja joukkueen tempo oli hengästyttävä. Hyökkäyksessä onnistujia riitti kiitettävästi. Wayne McCullough, oli Lahti Basketballin paras pistemies Raidersia, Katajaa ja Seagullsia vastaan. Brandon Myer sen sijaan säkitti eniten pisteistä Kouvoja vastaan.

Korisliigan päätöksellä katsojilta ja muilta ottelutapahtumissa toimivilta edellytetään maskin käyttöä. Lue Korisliigan tiedote asiasta tästä https://www.basket.fi/korisliiga/uutiset/korisliigassa-ja-muissa-koripallon-paasarjoissa-katsojilta-edellytetaan-jatkossa-kasvomaskin-kayttoa/

Lahti Basketball tarjoaa kertakäyttömaskit keskiviikkon ottelussa.

Lahti Basketball vs. Salon Vilpas

14.10.2020 klo18:30

Otteluisäntä Digital Office Company

Ennakkoliput tästä https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2020-2021-korisliiga-lahti-energia-areena-13131198/

Kuva: Sellekhanks