Bc Nokia ja Lahti Basketball tarjosivat melkoisen näytelmän tiistaina Nokialla. Kotijoukkue Nokia vei sarjapisteet Stacy Davisin haamuheitolla lukemin 90-88 (44-44).

Ottelun ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen hallintaa. Bc Nokia upotti kuusi kolmosta hyvällä prosentilla ja rullasi niiden ansiosta 28-16 johtoon. Lahtelaiset piti ottelussa mukana Arttu Saarijärvi, joka osui tarkasti kaaren takaa.

Toisen neljännes muutti ottelun kulun. Lahti Basketballin hyökkäys alkoi rullaamaan paremmin ja Bc Nokian kaukoheitto-iloittelu lamaantui hieman. Ensimmäisen jakson lukemat kääntyivät toisin päivän ja puoliajalle lähdettiin lopulta lukemissa 44-44.

Toinen puoliaika oli sitten todella tasaista vääntöä. Joukkueet vaihtoivat koreja vuorotellen ja pelaajat intoutuivat näyttämään taitojaan yleisön iloksi. Joukkueet taistelivat toisen puoliajan tasatahtiin ja ottelu huipentui viimeisille sekunneille. Devante Wallace pelasi pallon Taylor Johnsille, joka runttasi pallon voimalla alas päin. Lahti Basketball siirtyi pisteen johtoon. Viimeinen hyökkäys kotijoukkue Nokialle, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä kymmennen sekuntia. Lahti Basketball pakotti hyvällä puolustuksella Bc Nokian kauas korista. Pallo ajautui sentteri Stacy Davisille, joka lähti haastamaan Arttu Saarijärveä. Saarijärvi pakotti Davisin vaikeaan kolmoseen, joka sujahti sukkana sisään ja jätti sarjapisteet Nokialle lukemin 90-88.

Lahti Basketballin Bar Loosister MVP oli Arttu Saarijärvi, joka upotti 16 pistettä ja otti kolme levypalloa. Courtney Stockard ja Devante Wallace onnistuivat 14 pisteen edestä. Vesa Mäkäläinen teki 12 pistettä, Taylor Johns 10 ja Tuomas Hirvonen yhdeksän sekä jakoi kahdeksan syöttöä.

Olemme onnekkaita, että saimme voiton tänään. Meillä on edelleen hyviä hetkiä ja sellaisia, joissa emme ole yhtenäisiä. Pelasimme lujaa, erityisesti toisella puoliajalla. Se antoi meille mahdollisuuden. Stacy heitti lopussa kovan heiton sisään ”, kommentoi voittajien valmentaja Greg Gibson

Eka kymppi oli todellakin meiltä hakemista, näki ettei olla pelattu. Tokalla kympillä löydettiin se juttu, mitä ollaan harjoiteltu. Kolmas ja neljäs oli aika lailla kori korista. Nokia otti 16 hyökkäyslevypalloa, niistä 22 pistettä. Siinä myös aika iso syy, ettei missään vaiheessa saatu sellaista runia aikaiseksi. Ei siinä, tolppa sisään, tolppa ulos. Arttu puolusti tilanteen hyvin, enempää jos siitä olisi lähtenyt hutiloimaan, niin se olisi ollut virhe ja kolme heittoa ”, tuumasi Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran lauantaina Lahti Energia -areenassa, kun vieraaksi saapuu Salon Vilpas. Ottelu alkaa klo 17:00 liput ennakkoon myy Lippu.fi.

Otteluisäntä Neste K Hennala tarjoaa perjantaihin asti 30 euron tankkauksesta pääsylipun lauantain otteluun.

#lahtibasketball

#korisliiga

Kuva: Sellekhanks