Hallitseva Suomen mestari Karhu Basket ei antanut Lahti Basketballille mitään mahdollisuutta lauantaina Lahti Energia -areenassa. Karhu vei vieraspisteet selvin lukemin 99-60 (49-31).

Lahti Basketball pysyi karhun kyydissä ainoastaan ottelun ensimmäisen jakson. Karhun intensiteetti ja hyökkäyksen toteutus olivat selvästi kotijoukkuetta edellä. Kotijoukkue siirtyi 9-7 johtoon mainion nopean hyökkäyksen päätteeksi, mutta sen jälkeen Karhu nykäisi 11-0 jakson, joka lopulta näytti ottelun suunnan. Karhu johti ensimmäisen 10 minuuttisen jälkeen 21-12.

Toisella jaksolla Karhu nosti intensiteettiä entisestään ja teki kotijoukkueen hyökkäämisestä todella vaikeaa. Taylor Johns haastoi hyvin Karhun senttereitä ja piti Lahti Basketballin jotenkin pelissä mukana. Puoliajalle vieraiden komennossa 49-31.

Toisella puoliajalla Karhu Basket kiristi ruuvia entisestään. Joukkue iski laajalla rintamalla, eikä kotijoukkueella ollut lääkkeitä ärjyvän Karhun pysäyttämiseen. Loppulukemat 99-60 ei juuri jätä selittelyille tilaa.

Kotijoukkueen Bar Loosister MVP oli kovasti taistellut Arttu Saarijärvi, joka upotti 8 pistettä. Taylor Johns nakutti 15 pistettä ja Devante Wallace 12. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4677035&season_id=110531&league_id=4

Onnittelut Kauhajoelle. Aloitimme ihan hyvin, mutta sitten en tiedä mitä tapahtui. Teimme kaikenlaisia virheitä mitä en ole joukkueelta aikaisemmin nähnyt. Karhu puolusti äärettömän hyvin. Nyt unohdetaan tämä ja tauon jälkeen taas jatketaan ”, kommentoi pettynyt Petri Velling

Oman joukkueen peli oli juuri sitä mitä ammattilaisjoukkueelta odotan. Täytyy antaa siitä pelaajille tunnustusta. Ensimmäisellä jaksolla viisi menetystä, mutta kun pääsimme niistä eroon niin hyökkäys toimi hyvin. Puolenkentän puolustuksessa varsinkin olimme hyviä. Toiselle puoliajalle saimme vielä hyvän alun ja sen jälkeen peli oli jo pelattu. Saimme myös uusia pelaajia hyvin sisään peliin ”, kommentoi tyytyväinen Karhu-luotsi Janne Koskimies

Tänään oli kentällä yksi joukkue. Ensimmäiset 5 minuuttia pelasimme hyvin, mutta sen jälkeen jäimme pahasti jälkeen. Tänään ei meiltä onnistunut mikään ja se oli vastustajan hyvyyttä. Olimme tänään tosi huonoja. Tauko tulee hyvään vaiheeseen ”, virkkoi pettynyt kapteeni Mäkäläinen

Lahti Basketball vetäytyy nyt maajoukkuetauolle. Joukkue pelaa seuraavan kerran tiistaina 3.3. BC Nokian vieraana.

Kuva: Sellekhanks