Lahti Basketball lähti hakemaan kolmatta peräkkäistä voittoa keskiviikkona Salosta. Kotijoukkue Vilpas kuitenkin löi lahtelaisille luun kurkkuun puoliajan jälkeen ja vei voiton lukemin 106-85 (49-47).

Ensimmäinen jakso kamppailtiin tasaisesti ja jopa Lahti Basketballin hienoisessa hallinnassa. Molemmat joukkueet esittivät iloista hyökkäyspeliä, mutta etenkin Lahti Basketballin puolustus jätti kosolti toivomisen varaa. Ensimmäinen jakso kirjattiin kotijoukkue Vilppaalle lukemin 26-24.

Sama tahti jatkui toisella jaksolla. Molemmat joukkueet hyökkäsivät tehokkaasti, mutta samalla ensimmäiseltä jaksolta tutut puolustuksen virheet jatkuivat ennen puoliaikaa. Tauolle kotijoukkueen komennossa 49-47.

Kolmas jakso oli sitten lahtelaisittain surkea. Hyökkäyspeli oli täysin jumissa ja puolustuksessa Vilppaan leikkaukset tuottivat jatkuvasti helppoja koreja. Lahti Basketball oli muutaman askeleen perässä koko ajan. Jaksolle sattui myös tukku todella helppoja menetyksiä. Kolmas kymppi Vilppaalle 33-21 ja sen turvin tukeva 82-68 johto.

Viimeisellä jaksolla odoteltiin Lahti Basketballin kiriä, jota ei keskiviikkona koskaan tullut. Puolustuksen epäonnistumisesta kertoo karua kieltään Vilppaan tekemät 106 pistettä.

Lahti Basketballin Bar Loosister MVP oli Courtney Stockard. Laituri teki 22 pistettä ja otti seitsemän levypalloa. Devante Wallace upotti 15 pistettä, Vesa Mäkäläinen 13 ja Tuomas Hirvonen 12.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran viikon päästä keskiviikkona, kun joukkue matkustaa Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Ottelu alkaa Pyynikillä kello 18:30.

Kuva: Sellekhansk