Lahti Basketball lähtee keskiviikkona Saloon jahtaamaan kolmatta peräkkäistä voittoaan. Salon Vilpas voittanut 19 ottelua ja hävinnyt viisi. Tämä saldo oikeuttaa tällä hetkellä runkosarjassa sijaan kaksi. Vilpas on voittanut kaikki 11 kotiotteluaan tällä kaudella. Viimeisistä kymmenestä pelistä Vilpas on voittanut seitsemän. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti runkosarjassa ja Vilpas on ollut parempi molemmissa tiukoissa otteluissa.

Ville Tuomisen ryhmä on kokenut kovia viime aikoina. Kuukauden pelaajaksikin valittu Tim Coleman oli pitkään sivussa, Teemu Rannikon kausi on ohi ja Juho Nenonen toipuu leikkauksesta. Menetyksistä huolimatta joukkueesta löytyy kosolti tulivoimaa. Tim Coleman on joukkueen ykköstykki 16,9 pisteen keskiarvolla. DJ Laster kantaa kortensa kekoon 16,5 pisteen edestä . Taustatukea antavat myös Jamuni McNeace (12,1), Mikko Koivisto (10,0), Henri Kantonen (10,6), Chris Flemmings (10,5) ja Rannikon loukkaannuttua isossa roolissa oleva Aatu Kivimäki (8,0).

” Sunnuntaina pelattiin melko tasapainoinen ottelu. Pitää kuitenkin parantaa pelaamista, jos mielitään kilpailla voitosta Salossa. Loukkaantumisista huolimatta Salolla on erittäin laadukas materiaali, joka rankaisee armotta huonoista valinnoista. Lähdetään haastamaan ”, kommentoi Petri Velling

” Lahti otti kovan voiton Seagullsista, joten meidän on pystyttävä pelaamaan täysi 40 minuuttia korkealla tasolla. Viime viikon otteluissa meillä oli käynnistymisvaikeuksia ja siihen haemme muutosta ”, kommentoi Vilppaan käskyttäjä Ville Tuominen

Salon Vilpas vs. Lahti Basketball

15.1.2020 klo18:30 Salohalli

TV: Elisa Viihde Sport

Kuva: Sellekhanks