Lahti Basketball järjesti tahmean alun jälkeen vakuuttavan näytöksen sunnuntaina Lahti Energia- areenassa. Sarjakärki Helsinki Seagulls kaatui lopulta lukemin 95-82 (52-39).

Ottelun alku oli lahtelaisille vaikea. Pallo ei tahtonut millään löytää tietään koriin. Puolustus toimi kuitenkin hyvin ja se piti lahtelaiset mukana matsissa. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen 19-14.

Toinen neljännes oli sitten Lahti Basketballin näytöstä. Kotijoukkue latoi taululle peräti 33 pistettä ja esitti mainiota koripalloa tuhatpäiselle kotiyleisölle. Hyvä jakso siivitti Lahti Basketballin puoliaikajohtoon 52-39.

Sama tahti jatkui myös kolmannella jaksolla. Kotijoukkue oli oivassa vireessä ja näytti parasta osaamistaan sarjaa johtavaa Seagullsia vastaan. Kolmen jakson jälkeen Petri Vellingin suojatit olivat johdossa 78-56.

Seagulls ei luovuttanut viimeisellä jaksolla, vaan Jussi Laakson suojatit nostivat intensiteettiä huomattavasti. Lahti Basketball ei hätkähtänyt, vaan piti pintansa loppuun asti. Loppulukemat 95-82.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin kapteeni Mäkäläinen, joka upotti 12 pistettä ja otti 5 levypalloa. Logan McLane ja Devante Wallace 17 pistettä mieheen. Tuomas Hirvonen onnistui 13 pisteen edestä ja Taylor Johns 11 pistettä. Arttu Saarijärvi taisteli 7 pistettä. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4677029&season_id=110531&league_id=4

” Kuten sanottu, niin erittäin ehjä esitys meiltä. Pari kertaa meinasi mopo keulia, mutta niistä palauduttiin nopeasti. Jokainen voitto on meille iso, jos haluamme pudotuspeleihin ”, kommentoi voittajien päävalmentaja Petri Velling

” Ensinnäkin onnittelut Lahdelle. Erinomainen ottelu heiltä. Meiltä oli yritys kateissa ja aika paljon tuli puolustuksessa häviöitä 1 vs. 1. Lahti on inhottava joukkue, jolla on isoja pelaajia jokaisella pelipaikalla. Mielestäni ehjin esitys Lahdelta tällä kaudella ”, pohti Jussi Laakso ottelun jälkeen

” Alku oli hutilointia, mutta saimme sen jälkeen pelistä hyvin kiinni. Alkua lukuun ottamatta kauden ehjin 37min meiltä. Meillä vain 13 menetystä tänään. Pelasimme joukkueena koko pelin ilman mustia jaksoja ”, kommentoi hyvän ottelun pelannut Tuomas Hirvonen

” Onnittelut Lahdelle. He ovat mielestäni parempi joukkue kuin mitä sarjataulukko näyttää.Tultiin kehnolla energialla ja puolustus ei ollut omalla tasolla, niin jälki oli aika rumaa. Hyvää hyökkäämista Lahdelta ja kehnoa puolustamista meiltä ”, aprikoi kokenut Tuukka Kotti taiston tauottua

Lahti Basketball jatkaa urakkaansa keskiviikkona Vilppaan vieraana.

Kuva: Sellekhanks