Lahti Basketball tarjosi katsojille jännitystä koko rahan edestä keskiviikkona Lahti Energia -areenassa. Bc Nokia kaatui loppulukemin 77-75 (38-34).

Lahti Basketball aloitti ottelun täysin eri ilmeellä kuin sunnuntaina Kauhajoella. Kotijoukkue puolusti antaumuksella ja hyökkäyksessä pallo liikkui mallikkaasti. Tämä höystettynä Nokian kehnolla heittopelillä siivitti kotijoukkueen 16-8 johtoon, kun ottelun ensimmäinen jakso oli pelattu.

Toisella jaksolla molempien peli vapautui ja sukka alkoi heilumaan molemmissa päissä. Lahtelaisten tahtipuikkoa heilutti vuorotellen Courtney Stockard ja penkiltä hyvin sisään tullut Devante Wallace. Ali Aholan energia ihastutti Lahti Energia -areenan yleisöä. Puoliajalle siirryttiin lukemissa 38-34.

Toinen puoliaika oli sitten kunnon taistelua. Lahti Basketball repäisi parhaimmillaan yhdeksän pisteen johtoaseman, mutta sitä seurasi viiden menetyksen todella heikko jakso. Joukkue kasasi rivinsä todella hyvin ja lopussa Vesa Mäkäläisen, Devante Wallacen ja Logan McLane johdolla makeat sarjapisteet jäivät Lahteen lukemin 77-75.

”Aika monta peliä on kääntynyt lopussa tappioon, mutta tänään onneksi näin päin. Nokia teki 23 pistettä meidän 18 menetyksestä. Kuitenkin lopussa pidimme pallosta hyvää huolta. Iso viisikko toimi hyvin levypalloissa ja puolustuksessa varsinkin. Tästä hyvä jatkaa sunnuntaina”, tuumi tyytyväinen päävalmentaja Petri Velling

”Onnittelut Lahdelle. Paha häviö meille ja hyvä voitto heille. Hyökkäyksemme oli vaikeaa varsinkin alussa. Meillä oli hyviä paikkoja, mutta emme viimeistelleet hyvin. Varsinkin Mäkäläisen kolmonen lopussa oli meille kohtalokas. Meillä oli kuitenkin vain 10 menetystä koko ottelussa ”, kommentoi pettynyt Greg Gibson

Lahti Basketballin Bar Loosister MVP:ksi valittiin hienosti möyrinyt Taylor Johns. Johns upotti 14 pistettä ja otti seitsemän levypalloa. Devante Wallace nakutti 15 pistettä, Logan Mclane 14, Courtney Stockard 14 ja kapteeni Mäkäläinen 11. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4677027&season_id=110531&league_id=4

Lahti Basketball jatkaa kotiotteluita jo sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu Helsinki Seagulls. Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo17:00.

Kuva: Sellekhanks