Lahti Basketball kärsi ikävän kotitappion sunnuntaina, kun Lapuan Kobrat ryösti pisteet lukemin 92-81 (44-47).

Ottelun ensimmäinen jakso oli iloista koripalloa, jossa korisukka heilui molemmissa päissä. Vesa Mäkäläinen aloitti ottelun vahvasti ja onnistui kolmesti kaaren takaa. Ensimmäinen kymppi kotijoukkueelle 25-24.

Toinen jakso jatkui pitkälti samalla kaavalla. Molempien joukkueiden puolustus kaipasi petrausta. Katsojille tarjoiltiin iloista hyökkäyspeliä, joka tuotti puoliaikatuloksen Lahti Basketball 47 ja Kobrat 44.

Kolmas jakso muodostui sitten Lahti Basketballin turmaksi. Liigan pisteykkönen Jordan Capps aloitti melkoisen tulituksen, johon Lahti Basketball ei pystynyt vastaamaan. Kolmas jakso meni Kobrille 25-14.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketball pääsi parhaimmillaan kahden pisteen päähän, mutta sitten tapahtui sama kuin useasti tällä kaudella- pakka hajosi. Kobrat vei sarjapisteet lukemin 92-81.

” Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta laadukasta koripalloa. Lapua satutti meitä hyökkäyslevypalloista ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla saimme ne pois, mutta meidän oma hyökkäyspeli pysähyi täysin. Ansaittu voitto Lapualle. Onnittelut heille siitä ”, kommentoi Petri Velling

” Olen kaivannut meiltä tämmöistä peli-ilmettä vieraspeleihin. Bussissa jo näki äijistä, että tänään porukka on hereillä. Lahti pelasi hyvän ensimmäisen puoliajan, mutta pysyimme mukana hyvän hyökkäyksen johdosta. Toisella puoliajalla meidän pelisuunnitelma selkiintyi ja saimme sitä kautta kauden toisen vierasvoiton ”, kommentoi voittajien päävalmentaja Ville Turja.

” Peli oli kovaa ja täytyy nostaa Kobrille hattua. Meidän pelin taso vaihtelee liikaa. Täytyy pitää pallosta parempi huoli jatkossa ja olla tasaisempi pelin sisällä ”, kommentoi isäntien parhaaksi valittu Courtney Stockard

Kotijoukkueen Bar Loosister MVP oli Courtney Stockard 21 pistettä ja 5 levypalloa. Taylor Johns urakoi 15 pistettä ja 10 levypalloa. Logan McLane ja Vesa Mäkäläinen upottivat 13 pistettä mieheen. Tuomas Hirvonen nakutti 10 pistettä. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4677025&season_id=110531&league_id=4

Lahti Basketball seuraavan kerran sunnuntaina 5.1.2020, kun joukkue matkustaa Kauhajoelle Karhun vieraaksi.

Kuva: Sellekhanks