Korisliiga palaa ryminällä lyhyeltä joulutauolta lauantaina. Lahti Basketball matkaa lauantaina Kotkaan ja sunnuntaina Lahti Energia -areenaan saapuu vieraaksi Lapuan Kobrat.

Tomi Kamisen käskyttämä KTP Basket on pelannut 20 ottelua, joista voittoja on 11. Tämä oikeuttaa tasaisessa sarjassa sijalle 4.

Lahti Basketballin ja KTP:n ensimmäinen kohtaaminen Lahti Energia -areenassa oli kiihkeä. Lopulta KTP oli parempi lukemin 98-95. KTP:n tehoduon muodosti Pinkston ja Wesley. Molemmat herrat upotti 19 pistettä. Lahti Basketballin paras pistemies oli kapteeni Vesa Mäkäläinen, joka upotti 21 pistettä.

KTP:n peli nojaa vahvasti jenkkinelikko Pinkston, Russo, Wesley ja Langford varaan. Nelikko tekee 73% KTP:n pisteistä. Kokenut Michael Pounds antaa tukea 9,0 pisteen edestä.

Lahti Basketball lähti lyhyelle joulutauolle maukas voitto matkassaan. Kataja kaatui hyvän esityksen jälkeen selvästi. Toisen Korisliiga-ottelunsa Lahti Basketballin riveissä pelannut Logan McLane oli vireessä ja upotti 21 pistettä.

” KTP ja Karhuvuori. Siinä haastetta kerrakseen ”, tyytyi kommentoimaan päävalmentaja Petri Velling

” Lahti on kärsinyt niukkoja tappioita, mutta nyt suunta on ollut selkeästi ylöspäin. LaBan uudet vahvistukset ovat erityyppisiä pelaajia aiempiin verrattuna ja varsinkin McLane istuu taistelevaan pelitapaan erinomaisesti. Molemmilla on ollut taukoa harjoittelusta ja avainasemassa onkin kumpi löytää pelirytmin alusta asti. Meidän pitää pystyä vastaamaan LaBan intensiteettiin ”, kommentoi KTP:n apuvalmentaja Harri Laine

Sunnuntaina Lahti Basketball saa vieraita Lapualta, kun Kobrat rantautuvat Lahteen. Ennen lauantain ottelua Kobrat oli voittanut kuusi ottelua ja hävinnyt 14.

Marraskuussa pelatussa Lahti Basketball haki maukkaan vierasvoiton Lapualta lukemin 99-79.

Kobrien ykköstykki Jordan Capps, joka on koko sarjan paras pistemies 22,8 pisteen keskiarvolla. Kobrien peliä pyörittää koko sarjan paras syöttäjä Antto Nikkarinen 7,7 syötön keskiarvolla. Reggie Keely ja Brandon Bogss operoivat 14,3 pisteen keskiarvolla. Takamies Julien Lewis on Kobrien paras levypalloissa 6,2 irtopallon keskiarvolla.

KTP Basket vs. Lahti Basketball

28.12.2019 klo17:00 Karhuvuori

Lahti Basketball vs. Lapuan Kobrat

29.12.2019 klo17:00 Lahti Energia -areena

Kuva: Sellekhanks