Lahti Basketball haki lauantaina Uudestakaupungista mukavan vierasvoiton lukemin 87-66 (47-27).

Lauantain kamppailu ratkesi käytännössä ensimmäisellä jaksolla. Lahti Basketball aloitti väkevästi Jerry Evans Jr:n johdolla. Evans Jr nakutti muutamaan ensimmäiseen minuuttiin 11 pistettä. Lahti Basketball osui tarkasti viivan takaa ja puolustus toimi moitteettomasti. Ensimmäinen jakso vierailijoille lukemin 29-12.

Toinen jakso ei muuttanut ottelun kulkua. Lahti Basketball vei ottelua Vesa Mäkäläisen, Arttu Saarijärven ja Jerry Evans Jr:n johdolla. Palloa maltettiin liikkuttaa ja se tuotti hyviä heittopaikkoja. Kova puolustus sen sijaan avasi mahdollisuuksia nopeisiin hyökkäyksiin. Puoliajalle vierasjohdossa 47-27.

Toinen puoliaika jatkui samalla kaavalla. Kolmannella jaksolla Korihait sai hieman henkeä päälle, mutta ilo jäi lyhyeksi. Lahti Basketball malttoi pitää paketin kasassa ja nappasi vierasvoiton lukemin 87-66.

” Tultiin hyvin peliin sisään, oltiin fiksuja ja puolustuksessa meillä oli hyvä intensiteetti ja sitä kautta saatiin hyökkäys hyvin rullaamaan. Se oli ehkä avain tänään ”, kommentoi Lahti Basketball päävalmentaja Petri Velling.

” Kaikki on mennyt ihan ok harjoituksissa, joten sitä, mikä tänään oli, en osaa vielä sanoa. Meidän piti ottaa Lahdelta kolmen pisteen heitot pois, mutta ei sitten ihan onnistuttu. Nyt ei oltu ollenkaan sellainen joukkue, kun ollaan viimeiset neljä peliä oltu ”, kommentoi hai-käskyttäjä Jarno Nikula.

Ottelun Bar Loosister MVP oli Jerry Evans Jr. Evans Jr upotti 33 pistettä ja otti 8 levypalloa. Vesa Mäkäläinen säesti 13 pistettä ja 4 levypallolla. Arttu Saarijärvi ja Tuomas Hirvonen nakuttivat 11 pistettä mieheen. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4676789&season_id=110531&league_id=4

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Suomen Cup ottelun Helsinki Seagullsin vieraana. Ottelu alkaa Kisahallissa klo18:30.

Seuraava Korisliiga-kamppailu on lauantaina Lahti Energia -areenassa. Silloin vastaan asettuu todella tärkeässä ottelussa Ura Basket eGameStars. Ottelu alkaa klo17:00.

Kuva: Sellekhanks