Lauantaina Lahti Basketball tarvitsi 20 minuuttia herätäkseen taistelemaan sarjapisteistä Pyrintöä vastaan. Puoliajan jälkeen kentällä nähtiin ryhdistäytynyt lahtelaisryhmä, mutta lopun huonot ratkaisut koituivat kotijoukkueen kohtaloksi. Sami Toiviaisen käskyttämä Pyrintö vei voiton lukemin 88-84 (46-36).

Ottelu alkoi lahtelaisittain todella nihkeästi. Pyrintö aloitti ottelun 9-0 nykäisyllä Lahti Basketballin hakatessa päätä Pyrinnön puolustusmuuriin. Kotijoukkueen kehonkieli näytti todella kehnolta. Ensimmäinen jakso Pyrinnölle 23-17.

Vaikeaa oli myös toisella jaksolla. Pyrintö tarjosi kotijoukkueelle mahdollisuutta ottaa johtoasema, mutta mustanuttujen esitys oli edelleen löysä. Pyrintö piti pintansa ja teki Petri Vellingin suojattien hyökkäämisestä todella vaikeaa. Lahti Basketballin todella kehnosta 20 minuuttisesta huolimatta puoliajalle siirryttiin Pyrinnön johtaessa vain 10 pistettä.

Kolmas jakso muutti sitten ottelun kulun. Kotijoukkue heräsi taisteluun. Courtney Stockard, Devante Wallace ja Vesa Mäkäläinen toimivat kirin arkkitehtinä. Merkittävin muutos tapahtui kotijoukkueen puolustuksessa. Arttu Saarijärvi näytti mallia ja painosti palloa herkeämättä. Ero alkoi kaventua ja Lahti Energia -areenan yleisö sai todistaa taistelevan kotijoukkueen raivoisaa kiriä. Kolmen jakson jälkeen Pyrintö johti ainoastaan pisteellä 62-61.

Viimeinen jakso mentiin sitten tasaisissa merkeissä. Lahti Basketball kaappasi johtoaseman, jonka jälkeen johtoasema muuttui tiuhaan tahtiin. Minuutti ennen loppua Lahti Basketball johti pisteellä ja sai pallonhallinnan. Jerry Evans Jr kuitenkin astui päätyrajalle ja tuloksena oli menetys. Seuraavassa hyökkäyksessä Pyrintö siirtyi johtoon, eikä siitä asemasta enää luopunut. Lopussa Lahti Basketball sortui kahteen melko huonoon ratkaisuun.

Loppulukemat Pyrinnölle 88-84.

Lahti Basketballin Loosister MVP oli kapteeni Vesa Mäkäläinen, joka upotti 18 pistettä ja otti 7 levypalloa. Courtney Stockard nakutti 19 pistettä, Jerry Evans Jr 17 ja Devante Wallace 15. Taylor Johns yli 10 pisteeseen.

”Onnittelut Samille ja Pyrinnölle. En tiedä mitä ensimmäisellä puoliajalla tapahtui. Välittäminen pelistä ja joukkueesta puuttui. Kolmannes jakso oikein hyvä, mutta neljännellä jaksolla pienet asiat eivät ihan onnistuneet. Meillä oli momentum, mutta emme onnistuneet sitä käyttämään ”, kommentoi pettynyt päävalmentaja Petri Velling.

”Valmistautuminen oli hyvä ja päästiin heti peliin mukaan. Kolmannella jaksolla kotijoukkue nosti intesiteettiä ja olimme hetken vaikeuksissa. Kuitenkin hyvä voitto” , kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen.

”Onnittelut Tampereelle. Annettiin 20min etumatkaa vastustajalle. Toiselle puoliajalle tultiin uudelleen syntyneenä ja päästiin mukaan peliin. Ei ole kaukana että saadaan peli kuntoon, mutta täytyy olla mukana pelissä koko 40min jos korisliigassa haluaa voittaa”, virkkoi kapteeni Mäkäläinen.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Kouvolassa.