Helsinki Seagulls karkasi Lahti Basketballilta viimeisellä jaksolla ja nappasi sarjapisteet lukemin 80-64 (32-33).

Lahti Basketball ja Seagulls tarjosi tiistain ratoksi fyysisen kamppailun Kisahallissa. Ottelu alkoi kotijoukkueen tahdissa. Lahti Basketballilla kesti hieman yli kolme minuuttia ennen ensimmäistä pelitilannekoria. Jussi Laakson Seagulls puolusti antaumuksella ja teki vierailijoiden elämästä vaikeaa. Penkiltä aloittanut Devante Wallace toi Lahti Basketballin otteisiin rentoutta ja toi vierailijat otteluun mukaan. Ensimmäinen kympin jälkeen kotijoukkue johti 20-17.

Toisella jaksolla nähtiin mitä Lahti Basketballin puolustus voi parhaimmillaan olla. Petri Vellingin suojatit pitivät Seagullsin 12 pisteessä ja nakuttivat itse 16. Hyvä toisen jakson avustuksella Lahti Basketball otti pisteen johdon puoliajalle lähdettäessä.

Kolmas jakso oli tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet puolustivat kovaa ja onnistumisten eteen piti tehdä kovasti töitä. Ennen viimeistä jakso Seagulls johti 51-50.

Viimeinen jakso oli sitten lahtelaisittain harmittavan kehno. Seagulls aloitti sen 8-0 rykäisyllä ja siitä vierailijat eivät toipuneet. Viimeinen kymppi ”Gullseille ” 29-14 ja sarjapisteet jäivät pääkaupunkiin lukemin 80-64.

Lahti Basketballin Bar Loosister MVP oli Arttu Saarijärvi, joka teki 8 pistettä ja 3 levypalloa. Devante Wallace viimeisteli 15 pistettä, Vesa Mäkäläinen sekä Tuomas Hirvonen 10 pistettä mieheen. Courtney Stockard 7 pistettä ja Jerry Evans 8 pistettä eivät olleet parhaimmillaan tiistaina.

Lahtelaisten paidassa ensimmäisen ottelun pelannut Taylor Johns nakutti 6 pistettä 18 minuutissa.

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran lauantaina Lahti Energia -areenassa. Vastustajaksi saapuu Sami Toiviaisen johtama Tampereen Pyrintö. Ottelu alkaa klo17.00 ja ennakkoliput myy Lippu.fi.

Kuva: Sellekhanks