Päävalmentaja Joonas Iisalo siirtyi viime kauden jälkeen Saksan Bundesliigaan ja ohjat otti Ville Tuominen. Miten Vilpas on muuttunut uuden valmentajan myötä?

Todella paljon on muuttunut viime kaudesta. Hyökkäys melkein kokonaan kaikki uutta, puolustus kokonaan uusiksi. Pelaamista pyritty viemään varsinkin puolustuksessa paljon aggressiivisempaan suuntaan.

Salon Vilpas on aloittanut kauden vakuuttavasti (11-2). Mikä on Vilppaan hyvä alun salaisuus?

Kauden ekat pelit oli paljon hakemista varsinkin hyökkäyspäässä. Mutta uskon että meidän aggressiivinen puolustus oli avain voittoihin. Meillä on hyvä Suomalais pelaajien runko joka on ollut kasassa jo pidempään. Se varmasti omalla tavallaan auttaa jo alkukaudesta kun kaikki koittaa löytää yhteistä säveltä joukkueiden sisällä.

Olet pelannut pitkään ammattilaisena. Mikä saa sinut motivoitumaan vuodesta toiseen?


Rakkaus lajiin on varmasti se suurin. On vaikea kuvitella tekeväni jotain muuta juuri nyt. Jollain tavalla omat henk kohtaiset tavoitteet kauden aikana ovat hieman erilaiset kuin joskus nuorempana mutta yksi on jo pysyy ja se on voittaminen.

Miten Korisliiga on mielestäsi muuttunut urasi aikana?


Mielestäni ollaan siirrytty laajalla rintamalla ammattimaisempaan suuntaan niin pelaajien kuin seurojen keskuudessa. Tekemistä silläkin saralla vielä riittää mutta eteenpäin on menty.

Millainen maine Korisliigalla on ulkomailla?

Joka vuosi korisliiga pelaajia siirtyy koviin eurooppalaisiin sarjoihin. On useita esimerkkejä pelaajista jotka ovat parin vuoden sisällä korisliigasta lähtemisen jälkeen pelanneet vaikka Espanjan pääsarjassa. Se selvästi kertoo sitä että korisliigaan saadaan laadukkaita pelaajia ja tästä sarjasta rekrytoidaan mielellään pelaajia eteenpäin kovempiin liigoihin.

Ammattilaisena olet pelannut myös Saksassa ja Turkissa. Mikä oli paras kokemus siellä?


Molempina vuosina pelasimme silloisen Eurochallengen Final Four turnauksissa. Vaikka voitto jäi saavuttamatta olivat ne hienoja kokemuksia.
Vaikea ehkä sanoa kummassa pelattiin parempaa koripalloa. Molemmat joukkueet olivat todella hyviä. Saksassa enemmän nuoruutta ja Turkissa kokemusta.

Millä mielellä olet seurannut Lahti Basketballin nousua Korisliigaan?


Mielestäni Lahden nousu takaisin Korisliigaan on todella hyvä asia koko liigalle. Hieno ja halli ja mahtavat fanit ovat todella tervetullut lisä Korisliigaan.

Mitä Lahti Basketball tuo Korisliigaan?

Fanikulttuuria!

Millaisia muistoja sinulla on Lahdessa pelatuista otteluista?

Omat ensimmäiset muistot on jo vanhasta hallista. Kovia ja tasaisia vääntöä on ollut useita. Itsellä tulee aina mieleen todella perinteikäs koripalloseura.

Kuka on ollut sinun mielestä kovin vastustaja lahtelaisten riveissä kautta aikojen?


Pitää varmaan sanoa V Mäkäläinen x2. Eli kaksi vanhempaa veljestä. Nää kaks herättää lähes aina jonkinnäköisiä tunteita vastustajan puolella. Reggie Arnold oli aika kova peluri myös!!

Terveiset lahtelaisille faneille?

Jatkakaa metelin pitämistä ja joukkueen tukemista! Hieno nähdä kuinka tuette joukkuetta niin koti kuin vieraspeleissä! Nähdään sunnuntaina.

Lahti Basketball vs. Salon Vilpas

24.11.2019 klo 17:00 Lahti Energia -areena