Kotijoukkue BC Nokia ei antanut mahdollisuuksia Lahti Basketballille tiistaina Nokialla pelatussa ottelussa. ”Näädät” vei voiton lukemin 94-81 (48-38).

Lahti Basketball lähti otteluun ilman Jerry Evans Jr:ia ja Roi Bymania.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen. Joukkueet kamppailivat kovalla temmolla kentän päästä päähän. Tuomas Hirvonen oli ottelun alussa oivassa vireessä ja piti Lahti Basketballin ottelussa mukana. Tilanne ensimmäisen kympin jälkeen oli Nokian hyväksi 22-18.

Toinen jakso oli lahtelaisille vaikea. Nokia repäisi pahimmillaan 17 pisteen etumatkan. Jakson lopussa Greg Gibsonin suojatit hölmöili oikein urakalla ja Lahti Basketball kiri eron kymmeneen pisteeseen (48-38).

Puoliajan jälkeen BC Nokia nykäisi 9-0 alun. Lahti Basketball roikkui pelissä mukana, mutta ei tahtonut päästä kotijoukkueen kantaan. Vierasjoukkueen puolustus otti askeleen taaksepäin ja tuntui, että vierailijat olivat askeleen perässä. Kolmen jakson jälkeen Nokia johti 73-59.

Viimeisellä jaksolla Courtney Stockard, Tuomas Hirvonen ja Vesa Mäkäläinen yrittivät pitää lahtelaiset pelissä mukana. Vierasjoukkue roikkui kymmenen pisteen tuntumassa, mutta eroa se kiinni saanut. BC Nokia vei pisteet lukemin 94-81.

” Nokian aktiivisuus puolustuspäässä oli iso syy meidän tappioon tänään. Se teki meidät passiiviseksi ja jäimme pomputtamaan palloa, kun piti syöttää. Toiselle puoliajalle vähän parannettiin, mutta silti olimme yhden pompun liian myöhässä syötöissä ”, kommentoi päävalmentaja Petri Velling.

” Olin vähän huolissani näin pitkän tauon jälkeen. Jollain osa-alueilla emme olleet hyviä, mutta pelaamme kovaa ja treenimme ovat olleet erinomaisia. Toisella puoliajalla päästimme heidät takaisin peliin, mutta hoidimme lopulta homman kotiin ”, myhäili voittajien käskyttäjä Greg Gibson.

Lahti Basketballin paras pelaaja oli Courtney Stockard, joka upotti 33 pistettä ja otti 6 levypalloa. Tuomas Hirvonen nakutti 18 pistettä ja antoi 8 syöttöä. Kapteeni Mäkäläinen taisteli 15 pistettä ja kaappasi 6 levypalloa. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4676543&season_id=110531&league_id=4

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran sunnuntaina. Silloin Lahteen saapuu Salon Vilpas. Ottelu alkaa klo17:00.

Liput ennakkoon myy lippu.fi

Kuva: Sellekhanks