Lahti Basketball jatkoi otteluruuhkan purkamista perjantaina Lahti Energia -areenassa. Erittäin viihdyttävän kamppailun tuloksena vierailija KTP Basket oli parempi lukemien 98-95 ( 47-40 ).

Ottelun alussa näytti siltä, että KTP oli askeleen edelle. Joukkue upotti kovia heittoja ja pakotti lahtelaiset haastettuihin ratkaisuihin puolustuksessa. KTP oli tehnyt kotiläksynsä ja otti pois Lahti Basketballin pallon liikkeen puolustuksen valinnoilla. Liekö raskas Lapuan retki vielä painanut Petri Vellingin suojattien kintuissa, koska alku oli haastava. KTP nakutti ensimmäiseen kymppiin 26 pistettä, kun Lahti Basketball sai kasaan 17.

Toisella jaksolla kotijoukkue pääsi selvästi paremmin otteluun mukaan. Puolustus parani ja hyökkäys tuotti laadukkaita heittoja. Ottelu jatkui erittäin viihdyttävänä ja Lahti Energia -areenan tuhatpäinen kotiyleisö piti näkemästään. Puoliajalle KTP: n johtaessa 47-40.

Puoliajan jälkeen Lahti Basketball oli valmis kirimään KTP:n kiinni. Joukkue puolusti antaumuksella ja hyökkäyksessä koetettiin löytää paras mahdollinen heittopaikka. Kotijoukkue takoi taululle 27 pistettä, kun KTP ylsi 22 pisteeseen. Näin ollen viimeisellä jaksolle lähdettiin kutkuttavassa tilanteessa KTP 69 – Lahti Basketball 67.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketball yritti raivoisasti päästä KTP:n ohi. Kapteeni Mäkäläinen ja Jerry Evans Jr näyttivät muille taistelun mallia. Mäkäläinen pelasi loistavan ottelun ja johdatti joukkonsa vimmattuun taisteluun. Lahti Basketball pääsi parhaimmillaan pisteen päähän, mutta siihen se koleassa perjantai-illassa jäi. KTP oli parempi lukemin 98-95.

” Samanlainen huono alku kuin viime pelissä Lapualla. Kotka laittoi heitot sisään ja me kateltiin vierestä. Puolustuksesta puuttui taas tänään intohimo. Kotka vei pääsääntöisesti ottelua ja me tultiin askel perässä ”, kommentoi pettynyt päävalmentaja Petri Velling.

” Kiihkeä ja fyysinen peli. Lahti on erittäin vaikea joukkue puolustaa. Suurimmalta osalta meidän puolustus toimi vaikka vastustaja tekikin 95 pistettä. Tässä sarjassa voitot on vaikeita joten se otetaan ilolla vastaan. Lahdessa hyvä meininki, joten jatkataa samaan malliin ”, tuumi KTP:n käskyttäjä kokenut Tomi Kaminen.

” Onnittelut Kotkalle voitosta. Ensimmäinen neljännes erittäin surkea ja KTP rankaisi siitä. Kotka heitti hyvällä prosentilla kolmoset sisään. Muutaman pallonhallinnan peli ja Kotka vei tänään pidemmän korren. Pitää unohtaa nopeasti, koska pelit jatkuu jo maanantaina ”, muistutti kapteeni Mäkäläinen.

Kapteeni Mäkäläinen oli joukkueen Bar Loosister MVP. Vesa tehtaili 21 pistettä ja 6 levypalloa. Jerry Evans Jr nakutti 20 pistettä ja otti 8 levypalloa. Virhevaikeuksien kanssa taistellut Courtney Stockard upotti 15 pistettä. Tuomas Hirvonen tehtaili 13 pistettä, otti 7 levypalloa ja antoi 6 syöttöä. Desmond Hubert onnistui 12 pisteen edestä. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4677013&season_id=110531&league_id=4

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran jo maanantaina, kun vieraaksi saapuu Karhu Basket. Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa kello 18:30.

Liput ennakkoon Lippu.fi

Kuva: Sellekhanks