Lahti Basketball haki riemastuttavan vierasvoiton lauantaina Joensuussa. Kova kotijoukkue Kataja kaatui lopulta selvin numeron 82-62 ( 42-34 ).

Lahti Basketballin riveistä puuttuivat Roi Byman ja Jerry Evans Jr.

Petri Vellingin ryhmä aloitti ottelun vauhdikkaasti. Reilussa 3 minuutissa lahtelaiset olivat nakuttaneet jo 16 pistettä. Kaukoheitto putosi kivasti ja viime otteluissa ontunut puolustus oli aivan eri tasolla. Puolustuksessa lahtelaiset olivat tehneet läksynsä ja antoivat muutamalle Katajan pelaajalle tuntuvasti tilaa kaaren takana. Courtney Stockardin ja Devante Wallacen johdolla Lahti Basketball vei ensimmäisen jakson lukemin 26-16.

Toisella jaksolla kotijoukkue Kataja pääsi otteluun paremmin mukaan. Lahti Basketballin pistetehtailu rauhoittui hieman ja ottelu tasoittui. Tuomas Hirvonen johti lahtelaisten peliä mallikkaasti ja joukkue sai hyökkäyksessä hyviä heittopaikkoja. Puoliajalle siirryttiin vierasjohdossa 42-34.

Puoliajan jälkeen kentälle saapui sisuuntunut kotijoukkue Kataja. Puolustuksen intensiteettiä pyrittiin nostamaan ja samalla luoda painetta Lahti Basketballin takakentälle. Lahti Basketball ei tästä hätkähtänyt. Puolustus piti mainiosti ja päävalmentaja Petri Vellingin taktiikkaa noudatettiin kurinalaisesti. Katajan kaukoheitot kolisivat järjestäen rautoihin. 30 minuutin jälkeen tilanne oli vierasjohto 62-51.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketball löi viimeisen niitin Katajan arkkuun. Lahtelaiset antoivat Katajan tehdä vain 11 pistettä, kun itse korisukka venyi 20 pisteen edestä. Courtney Stockard, Devante Wallace ja Tuomas Hirvonen pitivät lopussa huolen, että pisteet matkaavat Lahteen. Lopputulos 82-62.

” Hyvin tehtiin joukkueena tänään hommia. Pystyttiin puolustuksellisesti pitämään pakka kasassa lähes koko ottelun. Se oli tämän päivän voiton avain ”, kommentoi maukasta vierasvoittoa päävalmentaja Petri Velling

” Onnittelut Lahdelle. Varmaankin kuviteltiin että pelkkä paikalle tulo riittää tänään. Jäätiin aivan telineisiin heti alussa. puolustus saatiin ekan 10 jälkeen jotenkin kuosiin. Jouduttiin tekemään erilaisia muutoksia puolustuksessa johtuen vierajoukkueen kovasta hyökkäyksestä. Oma hyökkäyspeli takkusi kovasti. Penkiltä teimme ainoastaan 12 pistettä ”, lausui Katajan päävalmentaja Juha Sten

Lahti Basketballin parhaaksi pelaajaksi valittiin takamies Tuomas Hirvonen. ” Tumppi ” nakutti 17 pistettä, otti 5 levypalloa ja antoi 8 syöttöä. Courtney Stockard upotti 23 pistettä ja otti 10 levypalloa. Devante Wallace säesti 17 pisteellä ja 9 levypallolla. Arttu Saarijärvi teki vahvan paluun viimeistellen 12 pistettä. Kapteeni Mäkäläinen taisteli 8 pistettä ja otti 6 levypalloa. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4676639&season_id=110531&league_id=4

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 6.11. Lapualla Kobria vastaan.

Kuva: Sellekhanks