Lahti Basketball lähtee metsästämään kauden kolmatta voittoa lauantaina Joensuuhun. Huominen kotijoukkue Kataja Basket on voittanut seitsemästä ottelusta 5. Lahti Basketball on voittanut kahdeksasta pelistään 2. Tappiot ovat olleet niukkoja ja muutamat jopa harmittavan pieniä.

Kataja Basket omaa vahvan pelaajamateriaalin. Juha Stenin ryhmästä löytyy laatua joka pelipaikalle. Joukkueen paras kaikissa kolmessa tärkeässä tilastokategoriassa ( pisteissä, levypalloissa ja syötöissä ) on takamies Jarred Ogungbemi-Jackson: 18.7 pistettä, 7.4 levypalloa ja 5.1 syöttöä. Sentteri Brandon Walters ( 208cm ) operoi hieman yli 17 pisteen ja 6.5 leyvpallon keskiarvoilla. Espoo Unitedista tuttu Omar Calhoun saapui kesken kauden Joensuuhun ja ennättänyt pelata 4 ottelua. Niissä on syntynyt 10.4 pistettä per ottelu.

Lahtelalaiskasvatti Aapeli Alanen loukkaantui europelissä Bakken Bearsia vastaan. Vamman vakavuudesta ei ole vielä tietoa. Korisliigassa Alanen viimeisteli seitsemässä ottelussa 10.1 pistettä ottelua kohden. Susijengiin kuuluva Fifii Aidoo onnistuu 9 pisteen edestä per ottelu.

Lahti Basketball sai Kouvot otteluun takaisin kapteeni Mäkäläisen. Sairastuvalla jatkaa varmuudella Roi Byman. Arttu Saarijärvi on palannut harjoituksiin ja on kokoonpanossa lauantaina.

” Lahti on parempi joukkue mitä sarjataulukko antaa tällä hetkellä ymmärtää. Joukkue on tehnyt eniten pisteitä Korisliigassa ja heiltä löytyy monipuolista korintekovoimaa. Pyritään parantamaan pieniä asioita varsinkin puolustuksessa ”, kommentoi lauantain ottelua Katajan käskyttäjä Juha Sten.

” Meillä ollut pelien sisällä paljon heilahteluita, etenkin puolustuksellisesti. Tehdään pienet asiat paremmin niin pääsemme kontrolloimaan peliä. Kataja on aktiivinen joukkue molemmissa kenttäpäädyissä. Kurinalaisuus kaikessa omassa tekemissä Katajaa vastaan tärkeää ”, pohti Katajan kohtaamista Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling.

https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4676639&season_id=110531&league_id=4

Kataja Basket vs. Lahti Basketball

La 2.11.2019 klo17:00

Lähitapiola areena

TV: Elisa Viihde Sport

Kuva: Mikko Ilonen