Kouvot oli etevämpi kauden ensimmäisessä paikallispelissä. Melkoisen hyökkäys ilotulituksen jälkeen pisteet matkasivat Kymenlaaksoon lukemin 104-95 ( 51-48 ).

Ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet esittivät melkoista ilotulitusta hyökkäyksessä. Kouvot upotti tarkasti kaukaa ja Lahti Basketball ei tahtonut saada puolustusta toimimaan. Ensimmäisen jakson jälkeen Kouvot johti 30-24.

Toisen kympin alussa Kouvot näytti jo karkaavan. 14 rykäisy vei kotijoukkueelta jalat hetkellisesti alta. Sinnikäs kotijoukkue ei kuitenkaan hellittänyt ja Devante Wallacen johdolla Lahti Basketball vei muutaman minuutin jakson 10-0. Puoliajalla vierailijat johtivat 51-48.

Toisellla puoliajalla käsikirjoitus jatkui samana. Kotijoukkue jahtasi ja vierasjoukkue Kouvot jatkoi todella tarkkaa heittopeliään. Kouvojen heittoprosentti kakkosissa oli koko pelissä kova 61. Aina kun Lahti Basketball pääsi lähellä, Kouvot upotti kovan heiton heittokellon soidessa. Kolmen jakson jälkeen tilanne oli Kouvojen hyväksi 78-71.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketball pääsi parhaimmillaan 3 pisteen päähän. Ongelmaksi muodostui tänään Kouvojen pysäyttäminen. Hyökkäys toimi, mutta puolustuksessa joukkue kaipaa yhtenäisyyttä. Lopputulos 104-95.

” Onnittelut Kouvoille voitosta. Meidän tekeminen on edelleen samaa eli puolustus vuotaa. Paljon on tekemistä asian suhteen. Hyökätään kivasti, mutta puolustuksessa ei vaan riitä ”, kommentoi pettynyt Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling.

” Isomaalinen matsi, kuten Lahden peleissä on ollut trendi. Vastustaja rokotti varsinkin hyökkäyslevyistä ja juoksi nopeita riistoista. Tauon jälkeen kesti hetken saada koneet käyntiin, mutta hyvän hyökkäämisen turvin voitimme pelin. Pojilla pysyi myös hyvin päät kylmänä toisella puoliajalla ”, iloitsi Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja.

Lahti Basketballin Bar Loosister MVP oli tänään Courtney Stockard. Laituri upotti 27 pistettä ja otti 6 levypalloa. Devante Wallace nakutti myös 27 pistettä ja Jerry Evans Jr 17 pistettä ja otti 9 levypalloa.

Kouvojen tehotrion muodosti Shelton 28, Melson 23 ja Barden 23.

https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4677011&season_id=110531&league_id=4

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran lauantaina Joensuussa Katajan vieraana.

Kuva: Sellekhanks