Lahti Basketballin harmittavan niukat tappiot saivat jatkoa keskiviikkona, kun Pyrintö kaatoi lahtelaiset jatkoajan jälkeen lukemin 115-104 ( 98-98 ) ( 44-52 )

Lahti Basketball joutui otteluun ilman kapteeni Mäkäläistä, Arttu Saarijärveä ja Otto Aaltoa.

Petri Vellingin suojatit tulivat otteluun kovalla sykkeellä. Devante Wallacen johdolla operoinut lahtelaisryhmä oli tarkalla tuulella etenkin kolmoskaaren takaa. Pyrintö oli hieman ihmeissään terhakkaan nousiajoukkueen kanssa. Ensimmäinen jakso meni lahtelaisten hyväksi 26-22.

Toisella jaksolla tahti jatkui samana. Molemmat joukkueet näyttivät Pyynikin yleisölle iloista hyökkäyspeliä. Desmond Hubert pelasi erittäin aktiivisesti ensimmäisellä puoliajalla ja paiskasi muutaman mehukkaan donkin. Lahti Basketballin kaukoheitot putosivat edelleen tappavalla tarkkuudella Devante Wallecen lyödessä tahtia. Jerry Evans Jr oli alati vaarallinen niin läheltä kuin kaukaa.

Puoliajalle siirryttäessä Lahti Basketball johti 52-44.

Toinen puoliaika alkoi lahtelaisittain terhakkaalla 8-0 runilla, joka venytti eron 16 pisteeseen. Tämän jälkeen Pyrintö heräsi. Pyrinnön päävalmentaja Sami Toivianen piirsi kuvion, jossa B.J Raymond sai suosikki paikalleen korin läheisyyteen. Raymond operoi tehokkaasti ja viimeisteli joko itse tai löysi kulmassa päivystäneen Ray Nixonin. Myös kapteeni Lehto oli elementissään kotijoukkueen kirivaiheessa. Kolmannella jaksolla Pyrintö kuroi eron viiteen pisteeseen. 30 minuutin jälkeen tilanne oli edelleen Lahti Basketballin hyväksi 75-70.

Viimeinen jakso tarjosi sitten draamaa kerrakseen. Joukkueet kamppailivat tasaisesti. Lahti Basketball joutui käyttämään sangen erikoisia viisikoita isojen pelaajien poissaolojen vuoksi. Pyrintö siirtyi johtoon jakson puolivälissä, mutta Lahti Basketball ei siitä hätkähtänyt. Ali Ahola, Devante Wallace, Tuomas Hirvonen, Courtney Stockard ja Jerry Evans Jr pitivät vierailijat pelissä mukana. Varsinaisen peliajan lopussa Lahti Basketball johti 3 pistettä, kun aikaa kellossa oli jäljellä sekunteja. Antero Lehto lähti kuljettamaan kohti puolirajaa, ajautui kulmaan ja syötti pallon B.J Raymondille. Raymondin haamukolmonen kaukaa kaaren takaa sujahti sisään.

98-98 ja jatkoaika.

Jatkoajalle Lahti Basketball lähti seuraavalla viisikolla: Ikävalko, Ahola, Stockard, Wallace ja Hirvonen. Evans Jr ja Desmond Hubert olivat molemmat sivussa virhetilin täyttymisen vuoksi. Jatkoajalla kamppailtiin tasaisesti ensimmäiset 2 minuuttia. Sen jälkeen Pyrintö oli yksinkertaisesti liikaa Lahti Basketballille ja pisteet jäivät Tampereelle lukemin 115-104.

Lahti Basketballin paras pelaaja oli Devante Wallace. Takamies nakutti hyvällä prosentilla mukavat 36 pistettä, otti 7 levypalloa ja antoi 5 syöttöä. Jerry Evans Jr säesti 24 pisteen ja 11 levypallon edestä. Courtney Stockard 17 ja Tuomas Hirvonen 11 pistettä ja 7 syöttöä pelasivat kelpo iltapuhteet. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4677761&season_id=110531&league_id=4

Lahti Basketball palaa kotihalliin lauantaina 19.10, kun vieraaksi saapuu Korihait.