Lahti Basketball kärsi jo toisen niukan tappion tällä viikolla, kun kotijoukkue Vilpas vei pisteet lukemin 89-84.

Ottelu alkoi vierailijoiden kannalta mallikkaasti. Courtney Stockard naulasi kaksi kolmosta heti ottelun alussa ja siivitti vierailijat pienelle karkumatkalle. Kotijoukkue Vilpas heräsi ja vei jakson lopun 14-0 ottaen johdon ensimmäiselle tauolle mentäessä lukemin 25-18.

Toinen kymppi olikin sitten lahtelaisten näytöstä. Kaukoheitto upposi ja puolustus oli rautaa. Vilpas jäi jaksolla 6 pisteeseen, kun taas Lahti Basketball kulutti sukkaan 23 pisteen edestä. Tauolle siirryttiin vierasjohdossa 41-31.

Tauon jälkeen Vilpas tuli päälle kovalla sykkeellä. Teemu Rannikon ja Riku Laineen johdolla ero alkoi kapenemaan piste pisteeltä. Lahti Basketball vastasi miehekkäästi tähän rynnistykseen Courtney Stockardin johdolla. Ennen viimeistä jaksoa Lahti Basketball johti vielä 64-59.

Viimeinen neljännes oli kotijoukkueen näytöstä. Vilpas latasi tauluun 30 pistettä, eikä lahtelaiset kyenneet vastamaan tähän. Riku Laine viimeisteli Korisliigan piste-ennätyksen, 17, ja huudatti päättäväisillä ajoillaan Salohallin yleisöä.

Loppulukemat 89-84.

” Aikamoista vuoristorataa tänään. Aloitettiin hyvin ja sitten Salo sai juonesta kiinni. Toinen jakso pelattiin puolustuksellisesti tosi hyvin ja kolmannellakin homma rullasi hienosti. Sitten iski kurittomuus eikä maltettu liikuttaa palloa ja tehtiin itsestä staattisia ”, kommentoi päävalmentaja Petri Velling.

” 16 pisteen takaa-ajoasemassa mietittiin, mistä löydetään sytyttäjä ja löytyihän se Kivimäki-Laine akselilta. Kolmannen jakson alussa penkillä näytti olevan hautajaiset, lopussa hypittiin ja tanssittiin. Viisi minuuttia aivan kamalaa, viisi minuuttia tosi hyvää, 15 minuuttia tosi synkkää ja lopuksi 15 minuuttia loistavaa peliä. Penkin vahvuus tuli taas hyvin esiin ja kollektiivisuudella näitä voittoja raavitaan. Laster on tainnut tehdä yhdessä pelissä meiltä yli 20 pistettä ”, iloitsi Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen.

Lahti Basketballin ykkönen oli 28 pistettä upottanut Courtney Stockard. Vesa Mäkäläinen nakutti 15 ja Tuomas Hirvonen 13. Devante Wallace ylsi 11 pisteeseen ja Jerry Evans jr 10. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4677427&season_id=110531&league_id=4

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Tampereella Pyrinnön vieraana.