Lahti Basketball jatkoi Korisliigaa keskiviikkona kotoisessa Lahti Energia -areenassa. Tasokas matsi päättyi tiukan taistelun jälkeen Seagullsin voittoon lukemin 90-84 ( 42-38 ).

Ottelu alkoi sangen vauhdikkaasti. Seagullsin väkkärämäinen takamies Richard Williams piti melkoista vauhtia yllä. Lahti Basketball ei kuitenkaan tästä hetkahtanut vaan vastasi aggressiivisella pelillä. Kapteeni Mäkäläinen näytti taistelemisen mallia. Puolustuksessa lahtelaisille tuli virheitä etenkin ” Gullsien pick ´n ´rolleja vastaan.

Ensimmäinen 10 minuuttinen vieralijoille 25-20.

Toisella jaksolla kotijoukkueen puolustus parani ja samalla aukesi hyökkäyksessä parempia mahdollisuuksia hyökkäyksessä. Ottelu aaltoili tasaisena, eikä helsinkiläiset päässeet karkaamaan, vaikka parhaimmillaan johto oli jo 12 pistettä. Jerry Evans Jr:n kolmonen juuri ennen taukoa kavensi Seagullsin johdon 4 pisteeseen.

Puoliajan jälkeen ottelu jatkui varsin samalla kaavalla. Seagulls yritti karata, mutta Lahti Basketball ei antanut periksi. Jerry Evans Jr oli toisella puoliajalla vaikea pideltävä Jussi Laakson suojateille. Myös Courtney Stockardin ja Vesa Mäkäläisen päättäväiset otteet sytyttivät Lahti Energia -areenan yleisön. 30 minuutin jälkeen tilanne Gullsin hyväksi 64-57.

Viimeisellä neljänneksellä tuli esiin Seagullsin kokemus. Richard Williams, Shawn Huff ja Tuukka Kotti naulasivat kovia heittoja yli lahtelaispuolustuksen. Lahti Basketball pääsi kantaan, mutta tänään rahkeet ei riittäneet juoksemaan ohi. Loppulukemat vierailijoille 90-84.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin kapteeni Vesa Mäkäläinen, joka teki 16 pistettä ja otti 3 levypalloa. Jerry Evans Jr katkoi vakuuttavia otteita ja upotti 23 pistettä. Courtney Stockard säesti 18 pisteellä ja Devante Wallace onnistui 10 pisteen edestä. https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4677007&season_id=110531&league_id=4

Gullsin parhaana palkittiin Susijengin tähti Shawn Huff, joka viimeisteli 15 pistettä ja otti 10 levypalloa.

Lahti Basketballin seuraava ottelu on lauantaina, kun joukkue matkaa Vilppaan vieraaksi Saloon.

Kuva: Sellekhanks