Korisliiga palasi Lahteen neljän vuoden tauon jälkeen tuhatpäisen kotiyleisön iloksi. Vierasjoukkue BC nokia oli lopulta etevämpi lukemin 87-71 ( 43-41 ).

Lahti Basketball joutui sarja-avaukseen ilman Tuomas Hirvosta ja Sami Ikävalkoa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Kotijoukkueen otteissa oli selvästi havaittavissa hermostuneisuutta. BC Nokia painosti armottomasti pallollista pelaajaa ja pelasi syöttölinjat yli. Tämä aiheutti ongelmia kotijoukkueelle. Jerry Evans Jr. tuli kentälle vaihdosta ja osoitti olevansa monipuolinen pelimies. Vasta muutaman päivän Lahdessa majaillut Evans pystyi ratkaisemaan läheltä ja kaukaa. Devante Wallacen viime sekuntien kolmonen tasoitti ensimmäisen 10 minuuttisen tulokseksi 23-23.

Ottelu jatkui tasaisena myös toisella neljänneksellä. BC Nokia koetti karata, mutta kotijoukkue ei antanut eron kasvaa suureksi. Evans Jr, kapteeni Mäkäläinen, Devante Wallace ja Courtney Stockard pitivät kotijoukkueen pelissä mukana. Suurimmat ongelmat olivat vapaaheittoviivalla, josta prosentti oli luvattoman huono. Puoliajalle Nokian johtaessa 43-41.

Puoliajan jälkeen alkoivat Petri Vellingin suojattien ongelmat. Nokian puolustus teki lahtelaisten hyökkäyksestä tahmeaa. Ratkaisut olivat vaikeita, eikä hyökkäys rullannut kunnolla. Nokia sen sijaan liikutti palloa mallikkaasti ja sai heitot, jotka Greg Gibson halusi. Jakso keltanutuille 22-9.

Runsaslukuisen kotiyleisö janosi Lahti Basketballin kiriä viimeisellä kymmenminuuttisella. Jerry Evans Jr:n ja Devante Wallacen nopeiden korien jälkeen ero kapeni 9 pisteeseen. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, koska Nokia pelasi kypsästi ja malttoi hakea parhaat mahdolliset heitot.

Loppulukemat 87-71.

Kotijoukkueen paras pistemies oli Courtney Stockard, joka heitti hyvällä prosentilla 18 pistettä ja nappasi 10 levypalloa. Jerry Evans Jr nakutti 16 pistettä ja otti 9 levypalloa. Devante Wallace viimeisteli 13 pistettä, mutta tarvisi siihen 17 heittoyritystä. Desmond Hubert taisteli 8 pistettä ja 4 levypalloa. Vesa Mäkäläinen taiteili 7 pistettä.

Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4677005&season_id=110531&league_id=4

Kotijoukkueen vapaaheittoprosentti oli surkea 32 ja kolmoset 28%.

” Onnittelut Nokialle. Ensimmäinen pelistä tulos ei ole se mitä haettiin, mutta myös pelissä hyvää. Paljon huolimattomuutta. Pitää saada jätkiä lisää samalle sivulle ”, kommentoi ottelua Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling

Lahti Basketball pelaa seuraavan ottelun sunnuntaina 6.10. Kauhajoella mestari Karhua vastaan.

#lahtibasketball

Kuva: Sellekhanks