Odotettu päivä on täällä. Lahti Basketball aloittaa kautensa kotikentällä, kun vieraaksi saapuu Raholan Pyrkivä. Runkosarjassa pelataan 22 ottelua, jonka jälkeen pelataan pudotuspelit runkosarjan kahdeksan parhaan kesken. Mestari nousee Korisliigaan. Lahti Basketballilla on tasan yksi tavoite ja se on juhlia mestaruutta ensi keväänä.

Lahti Basketball on uudistunut, mutta myös tuttuja pelaajia viilettää parketille.

Takakentälle Lahti Basketball sai kosolti kokemusta. Topias Kuukkanen ja Lassi Kilpinen ovat osoittaneet todellisia johtajan ominaisuuksia ja tottakai myös pelillisiä taitoa. Viljami Valkama saapui Lahteen Oulusta ja tuo räjähtävää ratkaisuvoimaa. Hienoa on myös nähdä lahtelaiskasvatti Esko Salonen taas parketilla muutaman vuoden tauon jälkeen. Avery Sullivan on harjoituspeleissä osoittanut olevansa kova tekijä ja Lue Williams on parantanut peli peliltä. Uusien kasvojen lisäksi joukkueessa jatkavat viime kauden luottomiehet Arttu Saarijärvi, Eetu Lähdetniemi ja Ville Karvonen. Lahtelaisista nuorista pelaajista harjoituspeleissä edukseen esiintyivät Pyry Kaunola ja Elias Frilander.

Lahti Basketballilla on jälkeillä erittäin laadukas ryhmä, jonka ainoa tavoite on taistella sarjan voitosta.

Huomisen vastustajan riveistä löytyy tuttuja pelimiehiä. Takamies Niki Juntunen juhli Nokian riveissä Suomen mestaruutta ja sentteri Panu Peltokangas on edustanut Korisliigassa Kobria ja Tampereen Pyrintöä. Näitä kahta herraa kannattaa seurata huomisessa ottelussa. Raholaa valmentaa Lahtelaisen koriskoulun kasvatti Juho Jaakkola.

Odottavan aika on pitkä ja siltä on preseason todella tuntunut, mutta nyt vihdoin päästään tositoimiin ja vieläpä kotiyleisön edessä! Hyviä uutisia, että kaikki lähes kaikki toipilaat on saatu pelikuntoon ja toivottavasti päästään korkkaamaan kausi parhaalla ryhmityksellämme. RaPy on kova haaste heti alkuun. Joukkueessa on paljon Korisliiga -kokemusta omaavia pelaajia ja on muutenkin todella fyysinen ryhmä. Eli ehdottomasti yksi sarjan ennakkosuosikeista. Tärkeimmät asiat meille on asettaa pelin intensiteetti, voittaa levypallot ja pitää tempo korkealla

Kristian Palotie

Kokoonpano: Kilpinen, Kaunola, Salonen, Kuukkanen, Valkama, Frilander, Williams, Puurttinen GTD25, Karvonen, Saarijärvi, Sullivan, Lähdetniemi GTD75, Vesanen

Lahti Basketball vs. Raholan Pyrkivä

PE 11.10. 18:30 Suurhalli Areena

Liput ennakkoon: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2024-2025-lahden-suurhalli-19248167/