Lahti Basketball sai kesällä riveihinsä tukun lahjakkuutta ja kivenkovaa työmoraalia, kun Oulun kasvatti Viljami Valkama liittyi lahtelaisten riveihin. Kesän hyvin menestyneen U20-maajoukkueen mukana ollut Valkama on erinomainen heittäjä ja viekas pelimies. Viime kaudella Oulu Basketballin riveissä syntyi liki 21 pistettä ottelua kohden. Se on kova lukema kotimaiselle pelaajalle.

Lahti Basketballin mediatiimi tapasi Valkaman helteisessä syyskuisessa iltapäivässä.

Miten on kesä mennyt? Kesä on mennyt erittäin hyvin korista pelaillessa ja matkustellessa.

Olit kesän hyvin menestyneen maajoukkueen mukana. Millainen kokemus se oli? Maajoukkue kokemus oli tosi siisti. Pääs pelaa ja treenaa kovia pelaajia vastaa ja matkustaa ympäri suomea ja eurooppaa pelien perässä.

Kerro vähän itsestäsi? Oon aika vauhikas tyyppi, jolla riittä energiaa. Tykkään monesta eri lajista ja ittensä haastamises.

Olet ponnistanut Oulusta koriskartalle. Millainen koriskulttuuri Oulussa on? Oulun koriskulttuuri on kasvanu lähivuosien aikana ja sen huomaa junnu pelaajien määrästä. Kuitenki vielä katukuvassa huomaa, että lätkä on Oulussa ykköslajina

Seuraava stoppi on Lahti. Mikä sai sinut valitsemaan Lahti Basketballin? Mulla oli muutama vaihtoehtoo kesällä, joista Lahti erottui joukosta. Lahdessa vakuutti kova treenikulttuuri ja tapa millä pelaajista pidetään huolta. Myös liigan nousu tavoitteet pelasivat isoa osaa valinnassa.

Millainen kuva sinulla on ennakkoon Lahti Basketball organisaatiosta? Orgnisaatio antoi ammattimaisen kuvan, jossa pelaajille annetaan hyvät mahdollisuudet kehittyä.

Mikä fiilis on Laban joukkueesta? Noin kuukauden harjoittelun jälkeen fiilis joukkueesta on oikein hyvä. Kaikki harjoittelevat kovaa ja haluavat kehittää joukkuetta kuten myös kehittyä yksilöinä. Kentänkin ulkopuolella kaikki tulevat hyvin toistensa kanssa toimeen.

Kerro vähän millainen pelaaja olet? Olen pelaajana hyvä tekemään koreja ja venyttämään kenttää heitto taidollani.

Mikä on sinun All Time viisikko joukkuekavereista, joiden kanssa olet pelannut? En laske viisikkoon kesän maajoukkue pelaajia enkä laban pelaajia, sillä yhtään virallista peliä ei ole vielä alla. Jos saa itteni lisätä nii mää pg ja jos ei niin:
Pg Clayton Guillozet Sg Jussi Eskola Sf Miro Koskela Pf Jerameril Willson C Myles Howard

Entä All Time NBA viisikko? Pg Stephen Curry Sg Michael Jordan Sf Lebron James Pf Tim Duncan C Shaquille O`neal

Loppuun vielä terveiset Lahti Basketball faneille? Nähdään ensikaudella ja tehdään tästä hyvä kausi yhdessä