Kokenut Topias Kuukkanen siirtyi Lahteen pitkän KTP jakson jälkeen. Kokenut Kuukkanen tuo joukkueeseen rutkasti kokemusta ja kultaisen heittokäden. Lahti Basketball mediatiimi istahti juttutuokioon juuri Lahteen muuttaneen Kuukkasen kanssa.

Miten on kesä mennyt?

  • kesä on mennyt oikein mukavasti harjoittelun ja lomailun parissa sekä viettäen aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Harjoittelit kesän Lauri Markkasen kanssa. Millaista se oli?

  • Ollaan harjoiteltu jo useampana kesänä yhdessä maajoukkueleirityksien ulkopuolella, mutta nyt tuli hieman pidempi yhtäjaksoinen pätkä jossa pääsin vetämään myös lajitreenit Laurin ja hänen trainerin kanssa. Paljon harjoiteltiin henkilökohtaisia taitoja, kuten heittämistä, harhautuksia ja pallonkäsittelyä yms. Kokonaisuutena loistava kokemus ja varmasti antaa lisää työkaluja tulevalle kaudelle.

Kerro vähän itsestäsi?

  • Nää on aina vaikeita. 32 vuotias Jyväskyläläinen eli ”koti” löytyy edelleen Jyväskylästä vaikka 8 viimistä vuotta tullu vietettyä muuaalla. Perheessä vaimo ja eläintarha (koira ja kaks kissaa), jotka sit osan kaudesta mun mukana ja osan kaudesta kotona. Penkkiurheilu lähellä sydäntä, esim Englannin valioliiga, nba ja formulat täyttää vapaa-ajat aika hyvin. Ja ainiin, liiketalouden AMK – tutkinto tuli suoritettua ja saatua maaliin viime vuonna.

Olet ponnistanut Jyväskylästä koriskartalle. Ura on jo tässä vaiheessa pitkä. Kerro siitä vähän?

  • Uran alkuvaiheissa kärsin pari ikävää loukkaantumista joiden ansiosta pari ensimmäistä liigamahdollisuutta meni ohi ja pelasin divaria useamman kauden enemmän kun olin suunnitellut, liigaura alkoi sit 2016 Salon Vilppaan paidassa. Sieltä tarttu mukaan kaks SM-hopeaa ja loistavat muistot, ystäviä sekä oppia siitä, miten tärkeetä päivittäinen tekeminen on pitää korkealla tasolla jos haluaa menestyä. Sen jälkeen Korihaista lähdin hakemaan isompaa roolia ja vastuuta, niitä tulikin ja ne poiki sopparin Kotkaan missä tosiaan viimiset 5 kautta, joista kolme viimistä jengin kapteenina. Kotkasta ehti muodostua mulle ja perheelle niin sanotusti toinen koti, viihdyttiin siellä tosi hyvin.

Seuraava stoppi on Lahti. Mikä sai sinut liiga-vuosien jälkeen valitsemaan divarista vaihtua hakevan Lahti Basketballin?

  • Kauden jälkeen oli sellanen fiilis, et tarvii jotain uutta haastetta uralle henkilökohtaisesti parin vaikeamman kauden jälkeen. Muutaman liigajengin kans kävin neuvotteluja, mut LaBan selkeä tavoite voittamiseen sai mut päätymään tähän ratkaisuun jo hyvissä ajoin. Tässä vaiheessa uraa mulle oli tärkeetä löytää paikka, missä joukkueella on selkeät tavoitteet ja mahdollisuus tarjota myös mulle henkilökohtasesti haasteita uudella tavalla.

Millainen kuva sinulla on ennakkoon Lahti Basketball organisaatiosta?

  • Mulla on LaBasta todella hyvät fiilikset, kaikki on hoidettu toistaiseksi hienosti ja pelaajille tehty selväksi, että heistä välitetään ja heidän asiat on tärkeä hoitaa niin hyvin kun mahdollista. LaBa on myös hyvin brändätty ja oon tykännyt vuosien varrella seurata toimintaa esim somen välityksellä.

Millaista on ollut vierasjoukkueen pelaajan Lahdessa?

  • Lahteen on ollut aina siisti tulla pelaamaan, kun on voinut luottaa et katsomoissa on porukkaa ja tapahtumat on hoidettu hienosti. Oma fiilis myös ollu se, et Lahdessa on aina ollut vastassa taisteleva kotijoukkue ja se on tärkeä asia pitää yllä myös tulevalla kaudella!

Mikä fiilis on Laban joukkueesta?

  • Kävin tutustumassa jätkiin kesällä ja sen perusteella on todella hyvän olonen nippu kasassa ihmisiä, sen lisäks ovat toki myös loistavia koripalloilijoita. Uskon, että meillä on hyvä sekotus kokemusta ja nuoruutta, sekä sopivasti erilaisia ominaisuuksia kokoonpanossa.

Kerro vähän millainen pelaaja olet?

  • Varmasti se ykkösosaaminen on heittäminen, mut töitä on tehty sen eteen et tulevalla kaudella pallolliset taidot on paremmalla tasolla, mitä ehkä aiemmin ollaan nähty. Urheilullisuutta pystyy myös käyttää hyväks niin, et ihan monipuolinen puolustaja musta on uran aikana tullut. Mut ykkösjuttu on se, et jokaisessa tapahtumassa annetaan kaikki joukkueelle, mitä vaan kropasta lähtee irti!

Mikä on sinun All Time viisikko joukkuekavereista, joiden kanssa olet pelannut?

  • Tää on paha. Varmaan kuitenkin itseoikeutetusti pointin paikalta löytyy Teemu Rannikko, jonka kanssa vuoden pääsin pelaamaan Vilppaassa. Siihen vierelle Mikko Koivisto, kenen kanssa vietettiin kaks kautta Vilppaassa yhtäaikaa. Laitureiks voitais pistää KTP-vuosilta Byron Wesley ja Greg Mangano. Molemmat ihan jäätäviä skoraajia. Sentteriks ois paljon hyviä vaihtoehtoja, mut sanotaan Jeremiah Wood, joka viime kaudella tuli loppukaudeksi jengiin mukaan ja toi voittamisen kulttuuria mukanaan.

Entä All Time NBA viisikko?

  • Sanotaan Magic Johnson, Kobe Bryant, Michael Jordan, Lebron James ja Kareem Abdul-Jabbar. Vois kai siel olla Currya, Shaqia tai Durantiakin, mut mennään näillä.

Loppuun vielä terveiset Lahti Basketball faneille?

  • Nauttikaa nyt vielä kesästä, mut nähdään syksyllä hallilla ja tehdään yhdessä tästä kaudesta ikimuistoinen! Ja jos nähdään kaupungilla, niin tulkaa ihmeessä juttelemaan