Lahti Basketball on kiinnittänyt riveihinsä yhden oululaisen koriksen kruununjalokivistä, 20-vuotiaan Viljami Valkaman. Viljamin korintekijän mentaliteetti tuo Lahden takakentälle lisää taitoa ja syvyyttä. Hän on jo ehtinyt näyttää kyntensä kovana skoraajana M1A-tasolla ja kuuluu U20-maajoukkueryhmään. Valkaman sopimus on mallia 1+1.

Viljamin kummiyrityksenä toimii Oulun Montessori-päiväkoti.

Lämpimästi tervetuloa Lahteen, Viljami!

Päävalmentaja Kristian Palotie on mielissään uudesta kiinnityksestä:

Viljamilla on skoraajan mentaliteetti, joka tuo lisää taitoa ja syvyyttä meidän takakentälle. Se oikein kohdistettuna on todella arvokas ja harvinainen taito suomalaiselle pelaajalle. Viljami on jo osittanut, että on erinomainen pelaaja M1A -tasolla ja U20-maajoukkueen kanssa on myös tullut muutama erittäin hyvä peli. Uskon, että nuorella miehellä on potentiaalia kehittyä vielä runsaasti, erityisesti fyysisissä ominaisuuksissaan, päätöksentekijänä sekä puolustajana. 

Kristian Palotie

Oulusta Lahteen saapuva nuori peluri aloittaa innoissaan uuden luvun urallaan Lahdessa:

Lahti Basketball:n yhteydenoton jälkeen kävin kaksi kertaa tutustumassa paikan päällä Lahdessa. Hyvät keskustelut valmennuksen kanssa saivat minut vakuuttuneeksi, että heillä on halu ja kyky auttaa minua ottamaan seuraava askel urallani. Myös seuran halu menestyä ja pyrkimys nousta Korisliigaan vakuutti minut. Lahti on urheilukaupunki. Olen kuullut paljon hyvää Lahti Basketball:n organisaatiosta ja faneista. Odotan innolla että pääsen pelaamaan hyvien pelaajien rinnalla kotiyleisön edessä LaBa:n mustavalkoisissa väreissä. Tuon lisää pallonkäsittelyä ja heittovoimaa joukkueeseen. Fyysisesti täytyy ottaa askelia eteenpäin. Valmennuksella on jo selkeät askelmerkit pelillisiin kehityskohtiini.

Viljami Valkama

Viljami Valkama

Pituus: 191 cm

Tutustu pelaajaan Instagramissa: @valkamaviljami