Lahti Basketball nappasi kauden toisen voittonsa yhtä monesta ottelusta, kun se haki vieraspisteet Oulusta lukemin 87-69 (37-36). Ottelu oli kahden ennen kautta mestaruuden tavoitteekseen asettaneen joukkueen kohtaaminen.

Ottelun alku ei missään nimessä ollut helppo. Pitkä matka näkyi lahtelaisten otteissa ja hyvätkin heittopaikat kolisi rautoihin. Kotijoukkueen Jaago Kalagon nakutti hetkessä kahdeksan pistettä ja sytytti Ouluhallin hurmokseen. Ensimmäinen jakso kamppailtiin tasaisesti ja sen päätteeksi tilanne oli tasan 18.

Toisella jaksolla näytti hetkittäin, että Lahti Basketball karkaa, mutta huono heittopeli ja taas vastaavasti kotijoukkueen hyvät otteet pitivät pelin tasaisena. Oulun jenkkitrio oli odotetun kova. Lahti Basketballille lisää huolta aiheutti Lassi Kilpisen loukkaantuminen juuri ennen puoliaikaa. Kilpinen ei palannut enää parketille toisella puoliajalla. Puoliajalle vierasjohdossa 37-36.

Puoliajan jälkeen näytti, että nyt viimein Lahti Basketball karkaa. Ero hilattiin lähellä kymmentä, mutta sen jälkeen useampi huono suoritus vesitti karkumatkan. Oulu Basketball taisteli ansiokkaasti ja sen takia lahtelaiset eivät päässet nykäisemään lopullista ratkaisua. 30 minuutin jälkeen Lahti Basketball johti lukemin 60-56.

Viimeisellä kympillä Kristian Palotien suojatit näyttivät kaapin paikan. Avery Sullivan, Lue Williams ja Topias Kuukkanen pitivät huolen, että sarjapisteet matkasivat Lahteen. Viimeinen jakso lahtelaisille 27-13 ja lopputulos 87-69.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 27 pistettä ja kymmenen levypalloa tehtaillut Avery Sullivan. Hyvän pelin pelasi myös Lue Williams, joka venytti sukkaa 21 pisteen edestä sekä kaappasi 11 levypalloa. Topias Kuukkanen säesti 17 pisteellä. Arttu Saarijärvi pelasi monipuolisesti tehden yhdeksän pistettä ja napaten kymmenen levypalloa.

Päävalmentaja Palotie ei ollut järin tyytyväinen voitetun ottelun jälkeen.

Hieman repaleinen harjoitusviikko näkyi tänään. Oltiin todella kaukana siitä tasosta, millä meidän kuuluu pelata ja se näkyi erityisesti typerissä menetyksissä. Hyökkäyksen määrätiedottomuudessa ja kurittomissa nukahduksissa puolustuksessa. Päätösjakson puolustus ja levypallopelaaminen hoiti meille onneksi voiton. En myöskään nauttinut bussimatkasta. Se oli pitkä.

Kristian Palotie

Pelimme kulkee kuin unelma, mutta vain hetkittäin.
Pysyimme mukana vauhdissa; toisaalta selkeiden ratkaisujen tekeminen tuotti vielä ongelmia.
Opimme Lahdelta paljon. Olemme heitä nyt tuon verran perässä. Katsotaan muuttuvatko voimasuhteet kauden edetessä toivotulla tavalla.

Lars Ekström

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 27.10, kun vieraaksi saapuu sarjan kahdella voitolla aloittanut Torpan Pojat. Ottelu alkaa 15:00 ja liput ennakkoon https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2024-2025-lahden-suurhalli-19248629/

Kuva: Sellek