Odottavan aika on ollut pitkä. Odotus palkittiin, kun kotijoukkue tarjosi perjantaina viihdettä koko rahalla. Lahti Basketball kaatoi tasapainoisen esityksen jälkeen erittäin fyysisen Raholan Pyrkivän lukemin 94-69 (52-26). Kauden avausta Suurhalli Areenassa seurasi hieman alle 900 katsojaa. Se on mahtava luku.

Lahti Basketball sai kaikki pelaajat parketille kauden avausotteluun. Uusista tulokkaista Topias Kuukkanen löi alkutahdit kotijoukkueen voitolle. Kuukkanen oli tulessa ottelun alussa ja hänen hyvät otteet siivitti kotijoukkueen 30-14 johtoon ensimmäisen kympin jälkeen.

Sama tahti jatkui myös toisella neljänneksellä ja kotijoukkueen aggressiivinen puolustus oli myrkkyä vierailijoille. Päävalmentaja Kristian Palotie peluutti joukkojaan tasaisesti. Toisella jaksolla esiin nousivat Lue Williams ja Ville Karvonen. Puoliajalle tukevassa kotijohdossa 52-26.

Toinen jakso ei tuonut muutosta ottelun kulkuun. Kotijoukkue antoi vastuuta tasaisesti kaikille 12:sta kokoonpanossa olleelle pelaajalle. Ilahduttavaa oli, että 11:sta lahtelaista onnistui myös tekemään pisteitä.

Loppulukemat 94-69.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 21 pistettä heittänyt Lue Williams. Topias Kuukkanen teki 18 pistettä vain 12 minuutissa. Avery Sullivan onnistui 13:sta ja Ville Karvonen 11:sta pisteen edestä. Ennakkoluulottomasti pelannut Elias Frilander nakutti yhdeksän pistettä. Lassi Kilpinen johti peliä mainiosti ja jakoi kahdeksan syöttöä.

Kausi käyntiin voitolla. Se on tärkeintä. Ensimmäisen 23 minuutin aikana pelissämme oli paljon hyvää, vaikka yli-innokkuus ajoittain näkyikin. Ottelun loppu meni taas aivan läpsyttelyksi, joka ei vaan ole meidän kannalta hyväksyttävää. Erityiskiitokset lahtelaisyleisölle! Etuoikeutettu olo päästä esiintymään teidän edessä!

Kristian Palotie

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran viikon päästä lauantaina. Silloin matka käy Ouluun, jossa vastaan asettuu kovasti Korisliigaan hinkuva Oulu Basketball. Ottelu alkaa 19.10. klo 19:00.

Kuva: Sellek