Vaikeuksien kautta voittoon – Lahti Basketball johtaa välieriä 2-0

tulos_5_4_2019_01

Olihan ottelu, jossa tunteet vierivät laidasta laitaan.  Lahti Basketball otti 2-0 johdon välieräsarjassa, kun joukkue kävi ryöstöretkellä Oulussa. Haastavan ensimmäisen puoliajan jälkeen Lahti Basketball teki loistavan nousun ja loppulukemat kirjattiin 100-88 ( 38-51 ). 

 

Ensimmäinen jakso jatkoi siitä mihin ensimmäinen peli jäi. Molemmat joukkueet hyökkäsivät hyvin. Ynnin tahtipuikkoa heilutti kaksikko Moultrie ja Briggs. Moultrie murjoi ensimmäisellä jaksolla 10 pistettä ja puhisi voitontahtoa. Taisi siinä muutama verbaalinen kuitti lentää myös lahtelaisten suuntaan. Lahti Basketballin harmiksi Jarred Jones sai 2 virhettä jo ensimmäisellä kympillä. Ali Ahola heitti 2 kolmosta ja löi alkutahdit mainiolle iltapuhteelleen. Ensimmäinen jakso kamppailtiin tasalukemin 24-24.

 

Toinen neljännes oli lahtelaisittain vaikea. Hyökkäyksestä puuttui pallon liike ja Ynnin pelaajat upottivat sangen vaikeita heittoja. Lisää harmaita hiuksia tuli Henry Pwonon hankkimista 3 virheestä. Ynni sai hurmoksen päälle herrojen Briggs ja Moultrie dominoidessa peliä. Jakso kirjattiin kotijoukkue Ynnille 27-14 ja puoliajalle siirryttiin Ynnin johtaessa 51-38. 

 

Toiselle puoliajalle saapui sisuuntunut Lahti Basketball. Henry Pwono löi alkutahdit päättäväisillä ajoillaan. Ensimmäiset 3,5 minuuttia menivät lahtelaisille 13-6. Suurin syy ottelun kääntymiseen oli parantuneessa puolustuksessa. Ali Ahola teki loistavaa työtä Basilen kanssa ja isot pelaajat tukkivat korin läheisyyden. Otto Aalto upotti kolmosen ja toi Lahti Basketballin pisteen päähän alle minuutti ennen jakson loppua. Briggs naulasi vielä kaksi vapaaheittoa ja tilanteeksi 70-67 oululaisten hyväksi.

 

Viimeinen jakso oli sitten Petri Vellingin suojattien täydellistä näytöstä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja puolustus pakotti Ynnin jenkkitrion vaikeisiin ratkaisuihin. Lopussa käsi ei tärissyt vapaaheittoviivalta ja loppulukemat kirjattiin vierasvoiton kunniaksi 100-88. Viimeinen jakso meni Lahti Basketballille 33-18. 

 

Lahti Basketballin Hello Burger MVP:ksi valittiin mainion ottelun pelannut Ali Ahola. Ali nakutti 28 pistettä hyvällä prosentilla ja otti vielä 8 levypalloa. Jarred Jones säesti 21 pisteen, 6 levypalloa ja 5 syötön edestä. Henry Pwono taisteli kuin härkä. ” Henkka ” nakutti 17 pistettä ja otti 12 levypalloa. Kapteeni Mäkäläinen tarjoili muutaman oppikirjoihin sopivan puolustuksen. Sen lisäksi tilastoihin merkittiin 14 pistettä ja 8 levypalloa. Sami Ikävalko pelasi varmasti ja jakoi 9 syöttöä. Sami upotti myös 14 pistettä. 

Ynnin pisteistä vastasi vähemmän yllättäen kova jenkkitrio. Briggs 30, Moultrie 29 ja Basile 26. 

 

Tilastot

 

 

Sarja on katkolla maanantaina 8.4. Lahti Energia -areenassa klo18:30 alkavassa ottelussa.

 

Osta lippusi ennakkoon tästä

 

#lahtibasketball