Lahti Basketball hukkasi 18 pisteen johdon

tulos_7_3_2018_01

Lahti Basketball ja Kristika Turku aloittivat pudotuspelit keskiviikkona Lahti Energia -areenassa. Lahti Basketball hukkasi 18 pisteen johdon 10 minuuttia ennen täyttä aikaa ja Kristika Turku korjasi voiton jatkoajan jälkeen lukemin 84-81. 

 

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta todella vaikea. Pallo poltti pelaajien hyppysissä ja hyökkäys oli melkoisen vaikeaa. Mike Opplandin suojatit saivat ensimmäisellä puoliajalla kasaan vain 29. 

 

Kolmas jakso sitten muutti hetkeksi koko pelin. Ville Karvosen johdolla kotijoukkue takoi 36 pistettä Kristikan 11 vastaan. Jakso oli yksi kauden parhaista. 18 pisteen johto ennen viimeistä neljännestä tuntui turvalliselta.

 

Mitä vielä.

 

Hyvä vire katosi ja liian moni hyökkäys päättyi menetykseen. Kristika vaihtoi kaikki skriinit, mutta lahtelaiset eivät saaneet pelattua palloa korin läheisyyteen. Sami Ikävalko vei kotijoukkueen johtoon puoliminuuttia ennen loppua. Kristika pelasi viimeisen hyökkäyksen Eero Innamaalle, joka käveli korille vapaaseen lay upiin. Täten siirryttiin jatkoajalle.

 

Jatkoajalla Lahti Basketballille tarjottiin mahdollisuutta voittoon, mutta viimeistely ontui. Kristika oli terävämpi ja täten vei ottelusarjan ensimmäisen kamppailun.

 

Lahti Basketballin ykkönen oli huikeasti taistellut Ville Karvonen. Karvonen toi kotijoukkueen peliin mukaan kolmannella jaksolla. Villen saldo oli 12 pistettä ja 10 levypalloa. Kapteeni Ikävalko teki 17 pistettä, mutta tarvitsi niihin peräti 19 heittoa. Henry Pwono tehtaili 14 pistettä, 12 levypalloa ja 6 syöttöä. Devin Martin teki 15 pistettä. 

 

Kristikan ykkönen oli Mikael Sandberg, joka teki 23 pistettä. 

 

 

Joukkueet kohtaavat toisen kerran perjantaina klo18:30 Turun uudessa ja upeassa palloiluhallissa. Kolmas ottelu pelataan tiistaina Lahdessa.

 

 

Aloitusviisikon pisteet 57 64
Pisteet penkiltä 24 20
Suurin pisteputki 15 14
Suurin johto 18 9
Pisteet 3 sek. alueelta 38 22
Fast break points 4 5
Second chance points 6 15
Points from turnovers 12 12
Johtoaseman muutoksia 8
Tasatilanteita 6

 

 

#lahtibasketball

 

Kuva: Sellekhanks