Lahti Basketballin ja BC Nokian kamppailusta odotettiin kuumaa ja kiihkeää eikä odotusarvo pettänyt tälläkään kertaa. Lopulta yli kaksituntiseksi venyneen kamppailun vei koko ottelun niskan päällä ollut BC Nokia lukemin 88-85 (46-39).

BC Nokia lähti otteluun yhdellä tavoitteella – pysäyttää Chris Clarke. Johnathan Stove oli Clarkessa kiinni kuin iilimato ja teki hyvää työtä. Tämä sekoitti lahtelaisten kuvioita, etenkin kun takamies Devon Thomas oli ottelusta sivussa sairastumisen vuoksi. Kotijoukkue tuskaili myös kehnon heittopelin kanssa. Kaukaa pallo ei tahtonut mennä millään pussiin. Ensimmäinen kymppi Nokialle lukemin 22-17.

Toinen jakso ei muuttanut ottelun kulkua. Lahti Basketball tuskaili kaukoheiton kanssa ja heitti kymmenen ensimmäistä kolmosta ohi. Kotijoukkue pysyi pelissä mukana hyökkäyslevypallojen ja kelpo puolustamisen ansiosta.

Puoliajalle Nokian johtaessa 46-39.

Toisella puoliajalla näytti, että Nokia karkaa ja vierasjohto karkasi pahimmillaan jo 14:sta pisteeseen. Sitkeä kotijoukkue ei kuitenkaan antanut periksi, vaan alkoi jakson loppua kohden kirimään eroa umpeen. 30 minuutin jälkeen Nokia johti edelleen 60-54.

Viimeisellä jaksolla Chris Clarke otti suurta roolia ja nosti kotijoukkueen pisteen päähän alle kymmenen sekuntia ennen loppua. Todella epäselvän vierasjoukkueen aikalisä tilanteen jälkeen tuomaristo palkitsi päävalmentaja Tom Coomanin sangen kyseenalaisella teknisellä virheellä. Tämä valitettava episodi löi viimeiset naulat kotijoukkueen arkkuun. Lopputulos Nokialle 88-85.

Kotijoukkueen ongelmaksi muodostui kaukoheitot. 30:stä kolmosesta vain seitsemän upposi koriin. Myös vapaaheitot jätti toivomisen varaa, sillä prosentti oli vain 69.

Kotijoukkueen MVP oli jälleen triplatuplan tehnyt Chris Clarke. Chrisin tilastoriviltä löytyy 22 pistettä, 16 levypalloa ja kymmenen syöttöä. Michael Ertel säkitti 19 pistettä ja Arttu Saarijärvi 12. Karl Gamble tuotti kymmenen pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727521&season_id=125119


Emme pelanneet sillä tavalla, jolla halusimme lähteä voittamaan ottelua. Mutta tulimme takaisin peliin. En sano että pelit ratkeavat tuomareihin, mutta pelaajien on todella vaikea pelata jos linjaa ei ole. Me taistelemme upean kotiyleisön edessä, mutta tuntuu että tuomarit haluvat viedä hauskuuden pelistä pois. Me pelaamme todella isoista voitoista seuran kannalta. Olemme tehneet protestin lopun tapahtumista.

Tom Cooman

Olen tottakai erittäin onnellinen voitosta. Taistelimme tänään hienosti ja pidimme yllä positiivista energiaa, jonka eteen olemme tehneet paljon töitä viime viikkoina. Kaikki pelaajat hoitivat hienosti roolinsa, koska tarvimme kaikkien panosta virhevaikeuksien takia. Tuomareiden rooli ei ole helppo, mutta ehkä pelin hallussa pitäminen ei ollut tänään parasta.

Greg Gibson

PISTETILASTOTLAHTIBC NOKIA
Aloitusviisikon pisteet6254
Pisteet penkiltä2334
Suurin pisteputki78
Suurin johto214
Pisteet 3 sek. alueelta4236
Pisteet nopeista hyökkäyksistä51
Pisteet hyökkäyslevypalloista158
Pisteet vastustajan menetyksistä1621
Johtoaseman muutoksia6
Tasatilanteita3

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun se matkustaa Uuteenkaupunkiin Korihaiden vieraaksi. Lauantaina matka käy Tampereelle Pyrinnön tykö.

Kuva: Sellekhanks