Lahti Basketball otti viikon toisen voiton, kun se kaatoi rakkaan kotiyleisön edessä Kobrat Lapualta lukemin 102-87 (46-42).

Chris Clarke tehtaili jälleen kerran triplatuplan ja Karl Gamble palasi kentälle odotettua nopeammin ikävän loukkaantumisen jälkeen. Sivussa olivat vielä Ville Tolonen ja Roi Byman.

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta mallikkaasti ja parhaimmillaan Tom Coomanin ryhmä johti jo 12:sta pisteellä. Jakson lopussa Kobrat kuroi eron kiinni ja kymmenen minuutin jälkeen kotijoukkue johti vain kahdella pisteellä 23-21. Ensimmäisen jakson hahmo oli Erik Sajantila, joka viimeisteli kymmenen pistettä.

Toisella jaksolla tahti jatkui samana. Lahti Basketball johti koko ajan ja hilasi eron taas yli kymmenen pisteen. Juuri ennen puoliaikaa Kobrat kuroi eron vain neljään pisteeseen 46-42. Kobrien sentteri Javion Ogunyemi oli vaikea pideltävä kotijoukkueelle.

Puoliajan jälkeen alkoi tuntumaan, että Kobrat on hieman niskan päällä. KJ Jackson ja Denzel Livingston olivat oivalla pelipäällä, mutta kotijoukkue piti pintansa. 30 minuutin jälkeen vierasjoukkue johti 71-70.

Viimeisellä jaksolla joukkueet etenivät tasatahtia lahtelaisten ollessa muutaman pisteen edellä koko ajan. Devon Thomas teki jakson alkuun seitsemän pistettä putkeen ja löi alkutahdit tulevalle ilotulitukselle. Viimeiset neljä minuuttia olivat sitten täysin kotijoukkueen, joka latasi viimeisten minuuttien aikana taululle yli 20 pistettä. Se ilotulitus johti riemukkaaseen kotivoittoon lukemin 102-87.

Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin jälleen kerran triplatuplan tehnyt Chris Clarke. Clarken tilastot koostuivat 18:sta pisteestä, 15:sta levypallosta ja 12:sta syötöstä. Devon Thomas jatkoi hienoja otteitaan ja säkitti 23 pistettä. Erik Sajantila oli myös huikeassa vireessä ja se tuotti 21 pistettä. Michael Ertel heitti 16 pistettä ja kentälle palannut Karl Gamble 11.

Tuntuu mahtavalta voittaa uudestaan. Iso juttu joukkueelle. Tämä voi olla voittoputken alku meille. Pidetään pää kylmänä ja uskotaan itseemme. Kovia peliä tulossa, mutta näytimme että pystymme voittamaan.

Tom Cooman

Ei ollut paras mahdollinen alku mutta päästiin mukaan peliin. Saatiin hyvää flowta toisella puoliajalla, mutta kyllä tämä kaatui menetyksiin. Joku kärsivällisyys meiltä katosi. En osaa tarkemmin sanoa miksi.

Ville Turja

Ihan hyvä matsi meiltä. Meinasi peli kääntyä kolmannessa erässä, mutta löydettiin taas meidän oma peli neljännessä erässä. Iso voitto!

Erik Sajantila

Mielestäni me taisteltiin tänään hyvin ja tehtiin niitä asioita joita oli tarkoitus. Teimme tästä tiukan pelin, mutta viimeisessä erässä kaaduimme menetyksiin. Kunnia Lahdelle voitosta.