Lahti Basketball pelasi vuoden 2022 viimeisen kamppailun perjantaina Joensuussa. Todella tasaisen ottelun jälkeen Kataja oli parempi lukemin 95-85 (42-44).

Ottelun neljästä jaksosta kolme oli todella tasaisia, mutta joukkueiden eroksi muodostui kamppailun kolmas kymppi, jonka Kataja vei 29-17.

Lahti Basketball aloitti pelin hyvin. KTP pelin hyvä siirtyi bussilla Pohjois-Karjalaan ja hyvin Korisliigassa esiintynyt Kataja Basket sai tuta uudestisyntyneen Lahti Basketballin kovuuden. Chris Clarken johdolla Lahti Basketball esiintyi itsevarmasti.

Kataja vei ensimmäisen jakson 23-21.

Toinen jakso oli lahtelaisittain ottelun paras. Erik Sajantila nakutti kaukaa ja vierasjoukkueen puolustus piti Katajan pihdeissä. Pallo liikkui mukavasti ja Lahti Basketballin peli näytti hyvältä. Lahtelaisille suurimman murheen tuotti Kataja sentteri, Galin Smith. Smith viimeisteli läheltä koria tehokkaasti molemmilla käsillä ja oli numeroa liian iso lahtelaisille.

Tom Coomanin suojatit johtivat puoliajalla 44-42.

Kolmannella jaksolla Kataja näytti kokoa isommalta. Smith ja kaukaa osunut Amanze Egekeze siivitti Katajan karkumatkalle. Kolmannella jaksolla Lahti Basketball hyökkäys meni yksi vastaan yksi pelaamiseksi. Hyvä pallon liike jäi ensimmäiselle puoliajalle. Kataja johti kolmen jakson jälkeen 71-61.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketball kampesi itsensä otteluun mukaan. Se taisteli voitosta aivan loppuun asti ja vasta viimeisillä minuuteilla sivurajalla tapahtunut viiden sekunnin rike. Siitä lahtelaiset eivät enää toipunut ja Kataja vei vuoden viimeiset sarjapisteet lukemin 95-87.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 26 pistettä heittänyt, Michael Ertel. Chris Clarke esiintyi myös vahvasti ja viimeisteli 18 pistettä sekä nappasi 15 levypalloa. Erik Sajantila osui 14 pisteen edestä. Steven Haney viimeisteli 10 pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727416&season_id=125119

Overall disappointing loss. We were close but still so far. We will get there when we get rid of the small mistakes. Positive is that we don’t give up and we fight.

Tom Cooman

It was physical out there. It`s always disappointing to lose but we make good progress. 

Michael Ertel
PISTETILASTOTKATAJALAHTI
Aloitusviisikon pisteet7063
Pisteet penkiltä2524
Suurin pisteputki108
Suurin johto134
Pisteet 3 sek. alueelta4452
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1414
Pisteet hyökkäyslevypalloista1611
Pisteet vastustajan menetyksistä716
Johtoaseman muutoksia9
Tasatilanteita8

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran tiistaina 3.1, kun vieraaksi tulee BC Nokia. Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo18:30.

Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2022-2023-lahti-energia-areena-15889501/

Kuva: Sellekhanks