Juhlapäivä!

On taas se aika, kun Korisliigan joukkueet alkavat kamppailemaan Suomen mestaruudesta. Lahti Basketball aloittaa kauden sarjanousija Hongan vieraana Espoossa.

Sarjanousija Honka oli aktiivinen toimija kesän siirtomarkkinoilla. Espoolaiset hankki riveihinsä kaiken koripallon parissa nähneen Tuukka Kotin, viime vuodet Euroopan sarjoja kiertäneen seuran oman kasvatin Carl Lindbomin ja Joensuusta pääkaupunkiseudulle muuttaneen Valtteri Mervolan. Vielä juuri ennen kauden alkua Honka hankki viime kaudella yli 11 pistettä ottelua kohden viimeistelleen Max Besselinkin.

Odotan erityisesti, että pääsen tulevina kuukausina kokemaan, miten Korisliiga on kehittynyt näiden vuosien aikana. Toisaalta pääsee myös testaamaan, mitä tuli itse opittua poissa ollessa. Eikä se ole mitenkään vähäpätöinen asia, että paluu tapahtuu kasvattajaseuraan. Muistan yhä, kuinka junnuna katselimme miesten pelejä ja ihailimme omia idoleitamme. Nyt saan toivottavasti kunnian olla itse jollekulle se juniorille se esikuva ja roolimalli

Carl Lindbom

Muuten joukkue rakentuu omien junioreiden ja kolmen vierastyöläisen varaan. Khalil Waters (196cm) ja Adrien Lawson (194cm) viihtyvät laiturin paikalla ja kanadalainen Malcom Duvrier (190cm) pelaa takamiehenä.

Kauden alku saa aina aikaan positiivista värinää ja mikä sen parempaa, kuin käynnistää se kotihallissa Korisliigan palatessa tauon jälkeen Espooseen. Vastaan asettuu energinen ja vauhdikas Lahti Basketball. Pelaaminen ei varmasti kummallakaan joukkueella ole valmista vielä tässä vaiheessa. Toivottavasti kotiyleisö tuo meille paljon energiaa otteluun.

Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen

Kokoonpano: Khalyl Waters, Valtteri Mervola, Matias Rissanen GTD 25%, Malcolm Duvivier, Tuukka Kotti, AJ Lawson, Topi Halme GTD 75%, Carl Lindbom, Iiro Tuomi, Riku Korhonen, Aamos Laavainen ja Samppa Mäki.

Lahti Basketballin harjoituskausi oli rikkonainen, mutta kasassa on hieno ryhmä. Runkopelaajat Ventoniemi, Saarijärvi, Luukkonen, Sajantila ja Waxlax ovat taas vuoden kokeneempia ja valmiina vastuuseen. Vahvistusnelikko Jacob, Gamble, Ertel ja Thomas istuvat joukkueeseen mainiosti. Takentällä viilettää Lahti Basketballin uusin tulokas Ville Tolonen, joka saapui Lahteen HBA:sta.

Viime kaudella pelasimme välillä todella hyvää koripalloa ja välillä suoraan sanottuna todella huonoa. Nyt haemme joukkueena tasaisuutta onnistumisissa ja minussa nähdään aivan varmasti entistä pahempi kaksimetrinen three and dee -uhka. Lopullinen läpimurtoni on vasta edessä.

Eemi Luukkonen

Hienoa päästä taas pelaamaan Korisliigaa. Sarjanousija Honka on kasannut mukavan ryhmän ja tullut tosissaan kilpailemaan menestyksestä. Me pyrimme rakentamaan tekemistämme kärsivällisesti ja pala kerrallaan. Preseasonilla on ollut paljon pikkuvaivoja, mutta olemme kuitenkin pystyneet harjoittelemaan ehjästi. Tavoitteenamme on aloittaa sarja voitollisesti.

Lahti Basketball päävalmentaja Pieti Poikola

Kokoonpano: Thomas (GTD25), Saarijärvi (GTD75), Ertel, Jacob, Ventoniemi, Luukkonen, Gamble, Tolonen, Laitinen, Sajantila, Homanen, Waxlax

Honka vs. Lahti Basketball

1.10.2022 klo18:00 Tapiolan Liikuntahalli

TV: Ruutu

Espoossa ei myydä lippuja ovelta lainkaan. Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/tapiolan-honka-korisliigan-runkosarja-2022-2023-tapiolan-urheiluhalli-15861892/