Lahti Basketballin sangen mielenkiintoinen kausi saa arvoisensa päätöksen, kun lahtelaiset lunastivat lippunsa pudotuspeleihin. Paikka varmistui, kun Lahti Basketball kaatoi kotona Kobrat ja Kataja Basket haki vierasvoiton Nokialta. Kotivoitto irtosi melko tasapainoisen esityksen jälkeen lukemin 80-66 (43-31).

Lahti Basketball aloitti ottelun räväkästi ja karkasi hetkessä kymmenen pisteen johtoon. Johtoon, jota Kobrat ei missään vaiheessa saanut kiinni. Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen näytöstä ja etenkin puolustus oli Ricky Waxlaxin johdolla rautaa. Tilanne ensimmäisen kympin jälkeen 23-11.

Toisella jaksolla Kobrat sai paremman otteen kamppailuun, mutta kotijoukkue piti pintansa. Puolustus toimi edelleen moitteettomasti ja hyökkäyksessä Antonio Ballard oli pitelemätön. Myös Ricky Waxlax näytti parastaan ja tuttujen kaukoheittojen lisäksi hyökkäsi ahnaasti. Puoliajalle lukemissa 43-31.

Toisella jaksolla Lahti Basketball kontrolloi peliä, vaikka matkalle mahtui tukku turhia menetyksiä. Kobrat pääsi parhaimmillaan kuuden pisteen päähän, mutta kirin sammutti kovassa kevät vireessä seilaava Chris Clarke, joka naulasi kolme kolmosta.

Ottelun viimeisellä neljänneksellä nähtiin huikea suoritus, kun Ricky Waxlax pyöri näyttävästi korille ja viimeisteli vaikean lay upin. Sen jälkeen Kobrat karkasi nopeaan, jonka Waxlax lakaisi pois. Loppulukemat 80-66.

Kotijoukkueen MVP oli Antonio Ballard, joka viimeisteli miehekkäät 19 pistettä ja 13 levypalloa. Chris Clarke jatkoi hienoja otteitaan ja nakutti 19 pistettä, kuori 15 levypalloa ja antoi seitsemän syöttöä. Ricky Waxlax pelasi erinomaisen ottelun ja onnistui 19 pisteen edestä. Rickylle kirjattiin myös huikeat viisi torjuntaa. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5524885&season_id=121331

Me haluttiin tänään taistella ja näyttää sydäntä. Tätä toteutimme melko hyvin. Tänään se riitti voittoon ja muidenkin avuilla pelit nyt jatkuu. Lahti Basketballin historiassa yleisö pääsee ensimmäistä kertaa katsomoon pudotuspeleissä. Olemme iso altavastaaja, mutta mitään meillä ei ole hävittävää!

Pieti Poikola

Meidän piti voittaa ja se me tehtiin. Ei mikään kaunein matsi, mutta hoidettiin sillä paikka pudotuspeleihin. Pudotuspeleihin pääsystä hieno fiilis. Nyt vaan kotipeliin katsomo täyteen!

Eemi Luukkonen

Isot teemat tänään epäonnistui, koska Lahdella on 18 hyökkäyslevypalloa ja meillä 20 menetystä. 3min jälkeen oltiin 12 perässä. Ei siis oltu valmiita vastustajan intensiteettiin. Hävittiin peli siinä heti alkuun.